skład / składniki
gotowanie krok po kroku
potrzebujemy blendera, w którym będziemy mieszać wszystkie nasze składniki. Do blendera wysyłamy cały ser, po czym zgłaszamy śmietanę. Ubijamy do uzyskania kremowej konsystencji. Teraz możesz przenieść masę do miksera i powoli zacząć ubijać po dodaniu jednego jajka. Na kuchence rozpuść masło, lekko ostudź i wlej do mieszanki serowej. Oddzielnie wymieszaj cukier, mąkę, skrobię, wanilinę i sok z cytryny. Teraz ostrożnie rozłóż to wszystko w głównej masie, ugniatając, aż będzie gładkie.
przygotowujemy piekarnik, podgrzewając go do 180 stopni. Dobrze posmaruj Okrągły kształt olejem (lepiej wziąć dzieloną formę). Włóż ciasto do formy, wyrównaj powierzchnię i piecz przez około półtorej godziny. Następnie piekarnik można wyłączyć, ale ciasto nadal pozostaje w środku. Niech tam stanie przez godzinę. Po wyjęciu ciasta z formy i wysłaniu na noc do lodówki. Rano podajemy herbatę posypaną cukrem pudrem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal / 100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal / 100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g