Julienne z owoców morza

ciekawy pomysł na chwile, kiedy chcesz się rozpieszczać. Julienne z owoców morza jest przygotowywana w bardzo prosty sposób. Uwielbiam przepis kulinarny z magazynu "moja rodzina". Kiedyś przepisałem go sobie w książce kucharskiej, a teraz ciągle go używam. Wcześniej kupiłem osobno krewetki, małże. A teraz w naszym sklepie możesz kupić specjalny koktajl morski, który ma różne owoce morza. Ciągle go używam i używam do robienia julienne z owoców morza.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 6 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 25 % 6 g
155 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

więc trochę rozmrozić koktajl morski. Możesz po prostu zalać go wrzącą wodą. Następnie wszystkie owoce morza należy pokroić na małe kawałki. Następnie obierz cebulę. Umieść patelnię na kuchence. Wlej do niego olej. Połóż cebulę. Niech trochę się usmaży i stanie się przezroczysty. Następnie połóż na nim pokrojone owoce morza i smaż je przez 7 minut. Gdy będą prawie gotowe, wlej do nich śmietanę. Gdy się zagotuje, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez dziesięć minut, aż sos zgęstnieje. W takim przypadku konieczne jest ciągłe przeszkadzanie. Na koniec posolić i wymieszać. Weź kokotniki. Umieść w nim powstałą masę. Posyp tartym serem o średnich otworach. Piecz julienne z owoców morza w piekarniku, aż pojawi się złota skórka. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy