ciasto Twarogowo-jogurtowe

niesamowicie pyszne delikatne ciasto po prostu rozpływa się w ustach!
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 7 g
tłuszcze 23 % 8 g
węglowodany 57 % 20 g
172 kcal
IG: 15 / 5 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ubij białka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubij żółtka z cukrem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj wodę, mąkę ze skrobią i proszkiem do pieczenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie dodaj stopione masło.Następnie proteiny.Wypiekać.

  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

bardzo smaczny przepis kulinarny na idealne ciasto dla wszystkich miłośników słodyczy to włoskie ciasto twarogowo-jogurtowe. Aby jedzenie było idealne, lepiej kupić jogurt z kawałkami brzoskwiń. Osobiście najbardziej podobało mi się ciasto z takim jogurtem.
na początek wysyłamy masło do kuchenki mikrofalowej-stopić. Po pozostawieniu do ostygnięcia. Następnie ubij osobno białka ze szczyptą soli. I żółtka-z cukrem. Wlej zimną wodę do żółtek. Przesiej mąkę pszenną, wymieszaj z proszkiem do pieczenia i skrobią i wlej do żółtek. Wlej tutaj stopione masło. Na samym końcu Wprowadzamy białka ubite w mocną pianę. Delikatnie wymieszaj. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i upiecz ciasto w formie jednego ciasta. Wyjmij, ostudź i pokrój na dwie połówki. Dolną warstwę pokrywamy kremem twarogowo-jogurtowym, przykrywamy drugim ciastem i wysyłamy do lodówki na noc. Rano dekorujemy resztkami kremu i brzoskwiniami w puszkach.
krem: rozpuść żelatynę na ogniu, pozwól jej ostygnąć. Ubij twaróg ze skondensowanym mlekiem w blenderze, dodaj jogurt i cukier do smaku. Na koniec wlej żelatynę.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Brzoskwinie - 46   kcal/100g
  • Brzoskwinie w puszkach - 68   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy