drugi chleb
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw ugotowałem ziemniaki bezpośrednio "w mundurach", a następnie wyczyściłem je i sufit popychaczem. Ziemniaki zmieszano z masłem, solą i odrobiną mąki. Ciasto powinno być bardzo miękkie. Ciasto podzieliłem na dwa kawałki i zrobiłem z każdego ciasto o grubości około pół centymetra. Piec w rozgrzanym piekarniku na dużej mocy przez pięć minut z każdej strony. A potem podał do świeżo ugotowanej galaretki. Nie trzeba nawet dodawać, że wszyscy byli zadowoleni z uczty, która wkrótce nie pozostawiła nic poza przyjemnym uczuciem sytości w żołądku i cudownym finiszem w ustach. Tego dnia podzieliłem się przepisem na chleb ziemniaczany prawdopodobnie z tuzinem osób. Nawet ci, którzy nigdy sami nie pieczą chleba, są bardzo zainteresowani, ponieważ nic skomplikowanego i trudnego, a pyszne jest po prostu niezwykłe.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g