chude ciasteczka solankowe
skład / składniki
16
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc jeśli chcesz zaimponować swoim zwierzakom czymś nowym, niezwykłym, to jest to przepis dla ciebie. Zaczynamy przygotowywać danie od zmieszania oleju z solanką. Następnie dodaj cukier = piasek do tej mieszanki, dobrze wymieszaj. Następnie wlej przesianą mąkę i proszek do pieczenia ciasta, zagniataj elastyczne ciasto. Następnie za pomocą kręconych foremek wycinamy kształty. Teraz posmaruj blachę do pieczenia olejem, połóż na niej ciasteczka i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy chude ciasteczka w solance, układamy je na talerzu i podajemy do herbaty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g