skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia ciasta w szerokiej misce. Sól i pieprz mąkę. Następnie dodaj cukier. Mieszać.
na drobnej tarce zetrzyj parmezan i dodaj do mąki.
w osobnej misce wymieszaj mleko, jajko i olej musztardowy. Polecam użycie musztardy, ponieważ nada potrawie bardzo piękny złoty kolor.
Wymieszaj tę mieszaninę razem z mieszanką mąki i dokładnie wymieszaj, aż będzie całkowicie gładka.
teraz zetrzyj ser Dor Blue i wymieszaj go również z resztą ciasta.
Rozgrzej piekarnik do 180-200 stopni. Włóż ciasto do foremek. Każda forma powinna być wypełniona około 2/3.
włóż foremki do piekarnika i piecz przez około pół godziny. Oznaką gotowości jest złoty kolor babeczek.
kiedy babeczki z serem są gotowe, można je podawać i podawać. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g