skład / składniki
gotowanie krok po kroku
od samego początku musisz ugotować ryż, a następnie dobrze spłukać zimną wodą. Następnie w głębokiej misce ubij żółtka stopionym masłem i mlekiem, najlepiej blenderem. Teraz wrzucamy tutaj ryż, który gotujemy i wszystko dobrze mieszamy.
teraz przejdź do białek. Trzepaczką delikatnie ubij je cukrem, aż mieszanina będzie biała i wyrośnie w objętości.
teraz przejdź do rodzynek. Zanim zamierzasz zrobić ten przepis kulinarny, musisz go namoczyć przez godzinę w ciepłej wodzie, pęcznieje. Powiem więcej, jeśli masz winogrona, możesz je zastąpić rodzynkami. Nadal jest bardzo smaczny, jeśli dodasz jabłka pokrojone na małe kawałki. Ale to wszystko oczywiście dla amatora. Dodaję.
pieczemy całą masę na głębokiej patelni lub specjalnym naczyniu. ale dno i ściany muszą być nasmarowane olejem i pokryte cienkim papierem. Posmaruj wierzch jajkiem i posyp kaszą manną lub mieloną bułką tartą. Do piekarnika. Budene powinien powstać i stać się żółto-czerwonawy. Wtedy jest gotowy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g