jagnięcina w kieszeni

Mężczyzna się nie oprze! Dostępne dla każdej hostessy! Rozpieszczaj ukochaną osobę!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 13 g
tłuszcze 25 % 13 g
węglowodany 49 % 25 g
266 kcal
IG: 4 / 32 / 64

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

soczysta jagnięcina w kieszeni z ciasta francuskiego to niezwykły sposób serwowania mięsa. Podawany jest również sos, który służy jako ostatni akord w przygotowaniu tego przepisu kulinarnego.
Zacznijmy od mięsa. Weź Oszczep. Usuń z niego nadmiar tłuszczu i oczyść końce kości.To wszystko" odpady " drobno pokroić i smażyć razem z cebulą. Następnie dodaj wodę. Zanurz jagnięcinę w tym płynie i pozwól jej ugasić przez pół godziny. Wyjmij, pozwól mu trochę ostygnąć. W międzyczasie ugotujemy mięso mielone. Bułkę tartą należy wymieszać z ziołami, przyprawami, jajkiem i skórką z cytryny. I należy go położyć na mięsie, w zagłębieniu w pobliżu kości.Czas zrobić kieszeń z ciasta francuskiego. Zawsze kupuję go w sklepie. Nie jest drogi i nie trzeba się z nim bawić.Owinąć mięso, ale wyjąć kości.Zabezpiecz dobrze na połączeniach. Teraz w piekarniku na 15-20 minut.Tak, zapomniałem powiedzieć, że musisz namaścić jajko na wierzchu. Podawaj na gorąco z pozostałym sosem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Majeranek - 271   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g

Podobne przepisy