skład / składniki
metoda gotowania
soczysta jagnięcina w kieszeni z ciasta francuskiego to niezwykły sposób serwowania mięsa. Podawany jest również sos, który służy jako ostatni akord w przygotowaniu tego przepisu kulinarnego.
Zacznijmy od mięsa. Weź Oszczep. Usuń z niego nadmiar tłuszczu i oczyść końce kości.To wszystko" odpady " drobno pokroić i smażyć razem z cebulą. Następnie dodaj wodę. Zanurz jagnięcinę w tym płynie i pozwól jej ugasić przez pół godziny. Wyjmij, pozwól mu trochę ostygnąć. W międzyczasie ugotujemy mięso mielone. Bułkę tartą należy wymieszać z ziołami, przyprawami, jajkiem i skórką z cytryny. I należy go położyć na mięsie, w zagłębieniu w pobliżu kości.Czas zrobić kieszeń z ciasta francuskiego. Zawsze kupuję go w sklepie. Nie jest drogi i nie trzeba się z nim bawić.Owinąć mięso, ale wyjąć kości.Zabezpiecz dobrze na połączeniach. Teraz w piekarniku na 15-20 minut.Tak, zapomniałem powiedzieć, że musisz namaścić jajko na wierzchu. Podawaj na gorąco z pozostałym sosem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g