skład / składniki
metoda gotowania
na początek wymieszaj mąkę, drożdże i 1 łyżkę soli w dużej misce (sól można włożyć mniej). Napełnij to wszystko ciepłą wodą i jogurtem. Zagnieść miękkie ciasto. Dodaj kolendrę. Przenieś ciasto na stół posypany mąką i ugniataj przez 5-10 minut.
teraz ponownie przenieś ciasto do miski. Przykryj folią i pozostaw na półtorej godziny, w tym czasie ciasto powinno wzrosnąć i zwiększyć się około 3 razy.
teraz Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przenieś ciasto na stół posypany mąką i ugniataj ciasto jeszcze trochę. Ciasto dzielimy na 4 równe części, A każdą z nich zwijamy w kulkę. Następnie każdą piłkę zwijamy w owale o wymiarach około 15x25 cm.
kładziemy na blasze do pieczenia, uprzednio natłuszczonej, posypujemy ciastka kminkiem, lekko wciskając je w ciasto, aby się nie rozpadły i pieczemy przez 8-10 minut, aż będą złote i chrupiące. To wszystko! Nasz chleb jest gotowy!!! Możesz podawać go do szerokiej gamy potraw!!! Wiem, że wiele osób używa tortilli Naan jako przystawki do piwa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt pitny "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g