skład / składniki
gotowanie krok po kroku
jak wszyscy wiedzą, w Indiach krowa jest uważana za święte zwierzę, więc Indianie nie jedzą wołowiny. Ogólnie rzecz biorąc, dania w kuchni indyjskiej są głównie wegetariańskie, ale są takie obszary, w których ludzie aktywnie jedzą mięso wieprzowe (na przykład mieszkańcy Goa). Wieprzowina to ulubione jedzenie mojej rodziny. Dlatego po przeczytaniu tego dość bogatego w przyprawy przepisu kulinarnego postanowiłem ugotować wieprzowinę Tandoori. Zacznijmy gotować! Zaczynamy od zmieszania jogurtu, czosnku, imbiru i przypraw. Teraz zwiń filet wieprzowy w powstałej mieszance. Włóż przyprawiony kawałek do niemetalowego pojemnika, przykryj i pozostaw mięso do marynowania na półtorej godziny.
następnie rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przykryj spód blachy do pieczenia folią żaroodporną, włóż wieprzowinę, włóż do piekarnika i gotuj przez 30-35 minut.
po całkowitym ugotowaniu mięsa wyjmujemy je, pozwalamy ostygnąć. Pokrój na równe kawałki. Podajemy do stołu z ryżem lub sałatką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt do picia"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Polędwica wieprzowa - 264 kcal/100g