paszteciki z podrobami w języku kazachskim niesłodzone

oryginalny przepis na pyszne smażone placki do domu i podróży!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 13 g
tłuszcze 21 % 7 g
węglowodany 41 % 14 g
174 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

chebureki, belyashi - dania kuchni orientalnej. Wielu z nas jest przyzwyczajonych do kupowania ich na ulicy. Ale nikt nie gwarantuje Ci gwarancji jakości. Proponuję przygotować jedną z wersji tych ciast. Przepis kulinarny nazywa się "paszteciki z liwerem po kazachsku".
zaletą tego jedzenia jest nie tylko jego smak, ale także taniość. Ta obfita przekąska może być przygotowana z podrobów, płuc, wątroby, serc z kurczaka, wątróbki i tak dalej.
więc zacznijmy. Weź masło, zetrzyj je. Dodaj do niego jajka, cukier, trochę soli według własnych upodobań. Na koniec delikatnie dodaj mąkę. Zagnieść ciasto. Powinien okazać się niefajny.
przygotowanie nadzienia. Bierzemy kupione przez nas podroby, a dokładniej płuco, serce i wątrobę. Gotuj je w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepuść je przez maszynę do mięsa. Obierz i pokrój cebulę. Usmaż go na tłuszczu lub oleju, jak chcesz. Powinien stać się złoty. Wymieszaj z podrobami. Pieprz trochę farszu. Wlej bulion, na którym gotowano podroby, ale trochę. Dusić przez 5 minut. Pamiętaj, aby mieszać. Ostudzić.
z ciasta rozwałkuj cienką warstwę. Pokrój go w kółka. Umieść nadzienie na każdym kółku. Złóż kółka na pół i zabezpiecz wokół krawędzi. Placki powinny mieć kształt półksiężyca. Po przyklejeniu usmaż je na patelni na oleju lub w piekarniku.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92   kcal/100g
  • Trebusza - 120   kcal/100g
  • Kiełbasa mózgowa - 342   kcal/100g
  • Podroby - 170   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g
  • Wątróbka wieprzowa - 109   kcal/100g

Podobne przepisy