skład / składniki
metoda gotowania
chebureki, belyashi - dania kuchni orientalnej. Wielu z nas jest przyzwyczajonych do kupowania ich na ulicy. Ale nikt nie gwarantuje Ci gwarancji jakości. Proponuję przygotować jedną z wersji tych ciast. Przepis kulinarny nazywa się "paszteciki z liwerem po kazachsku".
zaletą tego jedzenia jest nie tylko jego smak, ale także taniość. Ta obfita przekąska może być przygotowana z podrobów, płuc, wątroby, serc z kurczaka, wątróbki i tak dalej.
więc zacznijmy. Weź masło, zetrzyj je. Dodaj do niego jajka, cukier, trochę soli według własnych upodobań. Na koniec delikatnie dodaj mąkę. Zagnieść ciasto. Powinien okazać się niefajny.
przygotowanie nadzienia. Bierzemy kupione przez nas podroby, a dokładniej płuco, serce i wątrobę. Gotuj je w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepuść je przez maszynę do mięsa. Obierz i pokrój cebulę. Usmaż go na tłuszczu lub oleju, jak chcesz. Powinien stać się złoty. Wymieszaj z podrobami. Pieprz trochę farszu. Wlej bulion, na którym gotowano podroby, ale trochę. Dusić przez 5 minut. Pamiętaj, aby mieszać. Ostudzić.
z ciasta rozwałkuj cienką warstwę. Pokrój go w kółka. Umieść nadzienie na każdym kółku. Złóż kółka na pół i zabezpiecz wokół krawędzi. Placki powinny mieć kształt półksiężyca. Po przyklejeniu usmaż je na patelni na oleju lub w piekarniku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mózgi (wołowina, wieprzowina, baranina) - 92 kcal/100g
- Trebusza - 120 kcal/100g
- Kiełbasa mózgowa - 342 kcal/100g
- Podroby - 170 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g
- Wątróbka wieprzowa - 109 kcal/100g