skład / składniki
gotowanie krok po kroku
podobał mi się ten przepis kulinarny ze względu na jego piękno, wdzięk i fakt, że bułka jest podobna do naszego tradycyjnego ciasta wielkanocnego. I uwielbiam ciasta z całego serca, ponieważ dla mnie to nie tylko jedzenie - to święto! Tak więc w dużej misce mieszam 1 szklankę mąki i drożdży.
w małym rondlu mieszam wodę ze szklanką mąki z drożdżami. Bardzo dobrze wszystko mieszam i zostawiam gdzieś w ciepłym miejscu, aby ciasto fermentowało. Trzymaj około 3,5 godziny.
teraz ubij jajka z cukrem, dodaj sól, lekko podgrzej w łaźni wodnej. A następnie dodaj do ciasta. Dodaj mąkę i natychmiast zagnieść ciasto. Na samym końcu zgłoś stopione masło. I ponownie pozostaw w cieple na godzinę.
następnie rozwałkuj ciasto na arkusz o grubości 5 mm, a szerokość będzie wynosić około 40 cm. I zawiń teraz w rolkę.
połóż bułkę rozłożyć na pół godziny. A następnie włóż do piekarnika do pieczenia szwem w dół, uprzednio smarując powierzchnię i nakłucia jajkiem i posypując startymi migdałami.
piecz bułkę z migdałami i cynamonem przez około pół godziny w temperaturze 220 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g