skład / składniki
metoda gotowania
ten przepis na gotowanie nadaje się na świąteczny stół. Mężczyźni bardzo go lubią (jak powiedział mój mąż: "to jedzenie jest dla prawdziwych mężczyzn!"), również dla wszystkich, którzy lubią smaczne i satysfakcjonujące jedzenie. Przygotowałem danie "jagnięcina z ryżem" na święta Nowego Roku, moim bliskim i wszystkim gościom smakowało takie jedzenie. Na pewno też ci się spodoba. Spróbuj, a nie pożałujesz.
więc zaczynamy gotować, najpierw musisz pokroić młodą jagnięcinę na duże kawałki. Następnie mięso wlewa się wodą, dodaje przyprawy (sól, ziele angielskie) i gotuje do miękkości.
ryż jest dokładnie myty i umieszczany na patelni. Na wierzch należy położyć warstwę gotowanej jagnięciny i zalać ją bulionem, w którym gotowano naszą jagnięcinę. Następnie posyp wszystko świeżą natką pietruszki, pachnącą miętą i czarnym ziele angielskie. Pieczemy w piekarniku do miękkości, układamy w porcjach i podajemy.
również dla smaku możesz dodać liść laurowy, kminek i inne przyprawy, które tylko dodadzą smaku naszemu daniu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g