jagnięcina z ryżem

delikatne kawałki mięsa, których nie można oderwać!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 2 g
tłuszcze 33 % 1 g
węglowodany 0 % 0 g
16 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 40 min

ten przepis na gotowanie nadaje się na świąteczny stół. Mężczyźni bardzo go lubią (jak powiedział mój mąż: "to jedzenie jest dla prawdziwych mężczyzn!"), również dla wszystkich, którzy lubią smaczne i satysfakcjonujące jedzenie. Przygotowałem danie "jagnięcina z ryżem" na święta Nowego Roku, moim bliskim i wszystkim gościom smakowało takie jedzenie. Na pewno też ci się spodoba. Spróbuj, a nie pożałujesz.
więc zaczynamy gotować, najpierw musisz pokroić młodą jagnięcinę na duże kawałki. Następnie mięso wlewa się wodą, dodaje przyprawy (sól, ziele angielskie) i gotuje do miękkości.
ryż jest dokładnie myty i umieszczany na patelni. Na wierzch należy położyć warstwę gotowanej jagnięciny i zalać ją bulionem, w którym gotowano naszą jagnięcinę. Następnie posyp wszystko świeżą natką pietruszki, pachnącą miętą i czarnym ziele angielskie. Pieczemy w piekarniku do miękkości, układamy w porcjach i podajemy.
również dla smaku możesz dodać liść laurowy, kminek i inne przyprawy, które tylko dodadzą smaku naszemu daniu.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy