Zapiekanka rybna z ziemniakami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
większość przepisów wymienia solone śledzie. To prawda, że wielu uważa, że nadaje potrawie gorycz. Tłusta wieprzowina może odeprzeć ten niepożądany smak, łagodząc słoność śledzia. Wiele osób woli sielawę lub sielawę, płoć lub sieję itp. Jednak najlepiej wychodzi z salaką.
A oto kilka oryginalnych zasad. Podczas gotowania tej zapiekanki należy użyć średniej wielkości fileta rybnego bez grzbietu i głowy. Pokrój ziemniaki tylko w plastry o grubości od trzech do czterech milimetrów. Spróbuj ułożyć je tak, aby rzędy wyglądały jak łuski ryb. Używając ryb rzecznych lub jeziornych, ze względu na ich suchość, ułóż warstwy ryb kawałkami tłustej wieprzowiny lub boczku. I drobno posiekaj cebulę lub cienko pokrój, ale nigdy nie kładź jej na dnie. I ugotuj danie w sudku, a także w formie lub na głębokiej patelni.
więc włóż trochę masła na patelnię. Na nim-warstwy kręgów ziemniaków, a następnie-kawałki ryby, posiekana cebula. Wszystko to jest wypełnione gadułą z mleka, surowego jajka i mąki. Po podpaleniu doprowadzamy przyszłą zapiekankę do wrzenia. Cóż, przyniesiemy nasze pyszne w rozgrzanym piekarniku do gotowości.
A oto kilka oryginalnych zasad. Podczas gotowania tej zapiekanki należy użyć średniej wielkości fileta rybnego bez grzbietu i głowy. Pokrój ziemniaki tylko w plastry o grubości od trzech do czterech milimetrów. Spróbuj ułożyć je tak, aby rzędy wyglądały jak łuski ryb. Używając ryb rzecznych lub jeziornych, ze względu na ich suchość, ułóż warstwy ryb kawałkami tłustej wieprzowiny lub boczku. I drobno posiekaj cebulę lub cienko pokrój, ale nigdy nie kładź jej na dnie. I ugotuj danie w sudku, a także w formie lub na głębokiej patelni.
więc włóż trochę masła na patelnię. Na nim-warstwy kręgów ziemniaków, a następnie-kawałki ryby, posiekana cebula. Wszystko to jest wypełnione gadułą z mleka, surowego jajka i mąki. Po podpaleniu doprowadzamy przyszłą zapiekankę do wrzenia. Cóż, przyniesiemy nasze pyszne w rozgrzanym piekarniku do gotowości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g