żeberka wieprzowe w stylu Pupu
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
a oto kolejny trudny przepis kulinarny. Takie jedzenie jest przygotowywane w restauracjach na Hawajach, więc proponowany przepis jest przeznaczony na 15-20 porcji. A z drugiej strony,co jest małe? Jedzenie jest pyszne, ale za każdym razem nie chcesz zadzierać z małą ilością. Kupiliśmy żeberka wieprzowe, więc niech je wszystkie w biznesie. Nie bądź chciwy. Wynik będzie dobry, gwarantuję.
więc kroimy żeberka wieprzowe, starając się, aby kawałki były jak najmniejsze, włóż żeberka, posiekany czosnek, imbir i sól do dużego rondla. Napełnij wodą, aby przykryła zawartość i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj, aż będzie całkowicie gotowy. Około półtorej godziny.
z pozostałych produktów robimy marynatę. Wymieszaj cukier, sos sojowy, keczup i sos ostrygowy. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Gotowane żeberka wieprzowe przekładamy do głębokiej miski lub rondla, zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki na noc.
następnego dnia usmaż żeberka w niewielkiej ilości oleju roślinnego wraz z pozostałym sosem. Smażyć przez 5-7 minut z każdej strony.
podawać z sałatkami ziołowymi i sosem sojowym.
więc kroimy żeberka wieprzowe, starając się, aby kawałki były jak najmniejsze, włóż żeberka, posiekany czosnek, imbir i sól do dużego rondla. Napełnij wodą, aby przykryła zawartość i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj, aż będzie całkowicie gotowy. Około półtorej godziny.
z pozostałych produktów robimy marynatę. Wymieszaj cukier, sos sojowy, keczup i sos ostrygowy. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Gotowane żeberka wieprzowe przekładamy do głębokiej miski lub rondla, zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki na noc.
następnego dnia usmaż żeberka w niewielkiej ilości oleju roślinnego wraz z pozostałym sosem. Smażyć przez 5-7 minut z każdej strony.
podawać z sałatkami ziołowymi i sosem sojowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g