żeberka wieprzowe w stylu Pupu

to danie oczaruje Cię apetycznym wyglądem i niezwykłym smakiem.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 95 % 54 g
166 kcal
IG: 51 / 0 / 49

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
a oto kolejny trudny przepis kulinarny. Takie jedzenie jest przygotowywane w restauracjach na Hawajach, więc proponowany przepis jest przeznaczony na 15-20 porcji. A z drugiej strony,co jest małe? Jedzenie jest pyszne, ale za każdym razem nie chcesz zadzierać z małą ilością. Kupiliśmy żeberka wieprzowe, więc niech je wszystkie w biznesie. Nie bądź chciwy. Wynik będzie dobry, gwarantuję.
więc kroimy żeberka wieprzowe, starając się, aby kawałki były jak najmniejsze, włóż żeberka, posiekany czosnek, imbir i sól do dużego rondla. Napełnij wodą, aby przykryła zawartość i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj, aż będzie całkowicie gotowy. Około półtorej godziny.
z pozostałych produktów robimy marynatę. Wymieszaj cukier, sos sojowy, keczup i sos ostrygowy. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Gotowane żeberka wieprzowe przekładamy do głębokiej miski lub rondla, zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki na noc.
następnego dnia usmaż żeberka w niewielkiej ilości oleju roślinnego wraz z pozostałym sosem. Smażyć przez 5-7 minut z każdej strony.
podawać z sałatkami ziołowymi i sosem sojowym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Sos ostrygowy - 121   kcal/100g

Podobne przepisy