gorące kanapki z twarogiem i kminkiem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
musisz pokroić Bochenek jak zwykłe kanapki. Lekko posmaruj jedną stronę masłem i nałóż ugotowaną masę twarogową. Zagniatamy twaróg, dodajemy do niego jedno surowe jajko i dokładnie mieszamy, można nawet powiedzieć, lekko ubijamy. Dodaj 1/2 łyżki do powstałej mieszanki. łyżki kminku i ponownie wymieszaj. Obficie rozprowadzamy twarożek na bochenku, z małą zjeżdżalnią. Kładziemy na blasze do pieczenia, a teraz bierzemy pozostały kminek i posypujemy nim nasze kanapki na wierzchu. Wkładamy pod Grill do piekarnika nagrzanego do 180C. Piec do uzyskania złotego koloru, około 10-15 minut. Zapach rozlewający się po mieszkaniu powie Ci, że nadszedł czas, aby nalać herbatę lub kawę i zaprosić wszystkich do stołu. Syn dorastał, a ten przepis na gorące kanapki dla dzieci z twarogiem i kminkiem pozostał jego ulubionym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g