ciasto na Halloween
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
mój bardzo dobry znajomy zafascynował się gotowaniem z kuchni amerykańskiej . Kiedy ją odwiedzam, traktuje mnie bardzo smacznym i oryginalnym jedzeniem, tym razem było to niesamowicie pyszne ciasto na Halloween. Naprawdę chcę podzielić się z wami kulinarnym przepisem na to ciasto.
filet z indyka smażymy na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu przez około osiem minut i należy go okresowo obracać. Podgrzej fasolę, wlej ją do naczynia do pieczenia, tam też wysyłam smażone kawałki fileta i papryczki chili. Dobrze wszystko mieszam, nacieram ser. Rozwałkowuję ciasto francuskie i wycinam na nim figurki, jeśli przygotujesz to ciasto na Halloween, możesz wyciąć figurki nietoperzy. A jeśli po prostu zdecydujesz się zadowolić swoją rodzinę czymś smacznym, możesz wyciąć dowolne figurki, wszystko zależy od twojej wyobraźni. Przykryj ciasto tym ciastem, posmaruj masłem i wyślij do piekarnika przez 20 minut, aż stanie się nasycony złoty kolor. To danie będzie doskonałą i oryginalną kolacją, zarówno dla Ciebie, jak i dla Twoich gości.
filet z indyka smażymy na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu przez około osiem minut i należy go okresowo obracać. Podgrzej fasolę, wlej ją do naczynia do pieczenia, tam też wysyłam smażone kawałki fileta i papryczki chili. Dobrze wszystko mieszam, nacieram ser. Rozwałkowuję ciasto francuskie i wycinam na nim figurki, jeśli przygotujesz to ciasto na Halloween, możesz wyciąć figurki nietoperzy. A jeśli po prostu zdecydujesz się zadowolić swoją rodzinę czymś smacznym, możesz wyciąć dowolne figurki, wszystko zależy od twojej wyobraźni. Przykryj ciasto tym ciastem, posmaruj masłem i wyślij do piekarnika przez 20 minut, aż stanie się nasycony złoty kolor. To danie będzie doskonałą i oryginalną kolacją, zarówno dla Ciebie, jak i dla Twoich gości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g