ciasto na Halloween

ciekawe ciasto na Halloween-przerażające, jak pyszne!
GeRaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 15 g
tłuszcze 33 % 18 g
węglowodany 39 % 21 g
316 kcal
IG: 38 / 62 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h
mój bardzo dobry znajomy zafascynował się gotowaniem z kuchni amerykańskiej . Kiedy ją odwiedzam, traktuje mnie bardzo smacznym i oryginalnym jedzeniem, tym razem było to niesamowicie pyszne ciasto na Halloween. Naprawdę chcę podzielić się z wami kulinarnym przepisem na to ciasto.
filet z indyka smażymy na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu przez około osiem minut i należy go okresowo obracać. Podgrzej fasolę, wlej ją do naczynia do pieczenia, tam też wysyłam smażone kawałki fileta i papryczki chili. Dobrze wszystko mieszam, nacieram ser. Rozwałkowuję ciasto francuskie i wycinam na nim figurki, jeśli przygotujesz to ciasto na Halloween, możesz wyciąć figurki nietoperzy. A jeśli po prostu zdecydujesz się zadowolić swoją rodzinę czymś smacznym, możesz wyciąć dowolne figurki, wszystko zależy od twojej wyobraźni. Przykryj ciasto tym ciastem, posmaruj masłem i wyślij do piekarnika przez 20 minut, aż stanie się nasycony złoty kolor. To danie będzie doskonałą i oryginalną kolacją, zarówno dla Ciebie, jak i dla Twoich gości.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tusza z indyka bez skóry - 161   kcal/100g
  • Indyk II kategorii - 194   kcal/100g
  • Fasola - 328   kcal/100g
  • Biała fasola - 352   kcal/100g
  • Fasola ognista czerwona - 23   kcal/100g
  • Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy