skład / składniki
metoda gotowania
coraz częściej w mojej kuchni gotuję jedzenie, którego nie można nazwać zwykłym. Wiele gospodyń domowych z jakiegoś powodu boi się ufać nowym nieznanym przepisom kulinarnym. Chcę cię zapewnić, że nie ma w tym nic złego. Wręcz przeciwnie, twoi krewni będą bardzo zadowoleni z dania z innego kraju. Bardzo często używam przepisów na przykład kuchni amerykańskiej. I z przyjemnością pomogę Ci stworzyć atmosferę Ameryki na twoim stole. Dlatego dzisiaj powiem ci przepis na sałatkę z tuńczykiem i winogronami.
1. Zetrzyj skórkę z cytryny na drobnej tarce.
2. Połóż tuńczyka na dwukrotnie złożonym kawałku pergaminu do pieczenia. Posyp rybę skórką z cytryny. Zwiń papier kopertą, aby uwolniony sok nie wyciekł. Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
3. Rozłóż gotową rybę na małe kawałki, usuwając kości.
4. Orzechy włoskie usmażyć na suchej patelni. Następnie ostudzić i posiekać nożem.
5. Przekrój winogrona na pół i usuń pestki (jeśli są dostępne).
5. Umieść winogrona, ryby, orzechy włoskie w salaterce.
6. Dopraw sałatkę jogurtem i wymieszaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- " Rastishka " - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96 kcal/100g