Sałatka z tuńczykiem i winogronami

danie, które sprawi, że każdy mężczyzna rozpadnie się w komplementach!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 12 g
tłuszcze 33 % 8 g
węglowodany 17 % 4 g
136 kcal
IG: 80 / 20 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

coraz częściej w mojej kuchni gotuję jedzenie, którego nie można nazwać zwykłym. Wiele gospodyń domowych z jakiegoś powodu boi się ufać nowym nieznanym przepisom kulinarnym. Chcę cię zapewnić, że nie ma w tym nic złego. Wręcz przeciwnie, twoi krewni będą bardzo zadowoleni z dania z innego kraju. Bardzo często używam przepisów na przykład kuchni amerykańskiej. I z przyjemnością pomogę Ci stworzyć atmosferę Ameryki na twoim stole. Dlatego dzisiaj powiem ci przepis na sałatkę z tuńczykiem i winogronami.

1. Zetrzyj skórkę z cytryny na drobnej tarce.

2. Połóż tuńczyka na dwukrotnie złożonym kawałku pergaminu do pieczenia. Posyp rybę skórką z cytryny. Zwiń papier kopertą, aby uwolniony sok nie wyciekł. Piecz rybę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.

3. Rozłóż gotową rybę na małe kawałki, usuwając kości.

4. Orzechy włoskie usmażyć na suchej patelni. Następnie ostudzić i posiekać nożem.

5. Przekrój winogrona na pół i usuń pestki (jeśli są dostępne).

5. Umieść winogrona, ryby, orzechy włoskie w salaterce.

6. Dopraw sałatkę jogurtem i wymieszaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • " Rastishka " - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Winogrona - 65   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy