skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki-umyj i osusz filet z kurczaka, usuń nasiona z pieprzu i umyj je.
Krok 2:
Filety pokroić wzdłuż na porcje (każde na 3 części), lekko ubić, doprawić solą i pieprzem i odstawić na 15 minut.
Krok 3:
Paprykę i pomidora kroimy w kostkę, połowę papryki wskazanej w składnikach trzy na średniej tarce, drobno siekamy warzywa. W głębokiej misce wymieszaj paprykę, pomidory, ser, zioła, dodaj śmietanę i majonez, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym i połóż tam kawałki fileta, połóż nadzienie warzywne na filecie. Pozostałe 50 gramów sera trzy na drobnej tarce i posyp je nadzieniem warzywnym. Filet z warzywami wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Krok 5:
Gotowy filet wyjmujemy z piekarnika, posypujemy posiekanymi ziołami i podajemy. Filet z kurczaka z warzywami w piekarniku jest gotowy! Świetny przepis, przynajmniej na każdy dzień, nawet na wakacje!Smacznego!
uwielbiam filet z kurczaka i często gotuję z niego drugie dania, ponieważ jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy! Filet z kurczaka jest rekordzistą pod względem zawartości łatwo przyswajalnego białka zwierzęcego, niezbędnego nie tylko mięśniom, ale całemu ciału do budowy komórek. Produkt zawiera witaminy z grupy B, zwłaszcza dużo B2, a także żelazo, które utrzymuje wysoki poziom hemoglobiny we krwi. W porównaniu na przykład z udkami z kurczaka, filet z kurczaka ma czterokrotnie mniej tłuszczu, więc produkt doskonale nadaje się do diety i posiłków na czczo. W przypadku chorób żołądka zaleca się stosowanie gotowanego fileta z kurczaka, ponieważ ma on najkrótszy czas trawienia. Gotowany filet z kurczaka jest jednym z głównych składników wielu diet, szczególnie dla sportowców budujących mięśnie lub w okresie "suszenia". Mam nadzieję, że spodoba ci się mój prosty przepis.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g