ciasta francuskie w piekarniku z nadzieniem jajecznym

puszyste ciasta francuskie przypadną do gustu każdemu! Prostota, smak i wygląd! Nadzienie jest po prostu niesamowite!!! Spróbuj nie pożałujesz!!!
DymitrAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 7 g
tłuszcze 44 % 22 g
węglowodany 42 % 21 g
313 kcal
IG: 9 / 91 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

bardzo łatwe do zrobienia "ptysie z nadzieniem jajecznym", rodzaj pasztecików. Najpierw przygotuj nadzienie, pokrój i usmaż cebulę, nie zapominając o soli, ugotuj jajka, a następnie ubij cebulę i jajka w kombajnie oraz dodaj 2 łyżki oleju, na którym smażono cebulę. Nadzienie jest gotowe! Teraz sprawa jest mała, bierzemy ciasto, rozwałkowujemy je trochę, kroimy i formujemy ciasta! Po ugotowaniu placków układamy je na blasze do pieczenia, smarujemy jajkiem i wysyłamy na 30 minut do piekarnika w temperaturze 220 stopni (dla lepszego podniesienia i rozwarstwienia ciasta wkładamy do piekarnika formę z wodą, aby wytworzyć wysoką wilgotność)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy