makrela pieczona z warzywami w śmietanie w piekarniku

makrela z warzywami to świetny wybór na rodzinny obiad! Najprostsze, najsmaczniejsze i najzdrowsze danie!Najprostsze warzywa dobrze łączą się z rybą, uzyskuje się doskonałą kompozycję witamin i minerałów.
SrebroAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 47 % 9 g
węglowodany 21 % 4 g
152 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Rozmrożoną makrelę myjemy, odcinamy głowę i ogon,przecinamy brzuch, wyjmujemy wnętrze i dobrze myjemy w środku, aby nie było czarnego filmu, który daje gorycz.Następnie przecinamy wzdłuż i usuwamy grzbiet i wszystkie kości.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Filety z makreli kroimy na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozbieramy kalafior na kwiatostany i gotujemy przez pięć minut pod słoną wodą,wyjmujemy i wkładamy do durszlaka, aby szkło było wodą, schładzamy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj świeżą marchewkę na koreańskiej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój cebulę na półpierścienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój cukinię.Jeśli, Jak mam zamrożone, rozmrażamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pomidora też mam zamrożonego.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W naczyniu do pieczenia najpierw rozłóż cebulę i marchewkę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Następnie przygotowaną makrelę posyp solą i zmielonym czarnym pieprzem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozłóż kawałki ryby,kawałki cukinii między kawałkami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Następnie rozłóż kalafior, rozkładając go na małe kwiatostany.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Napełnij wszystko śmietaną i posyp serem startym na grubej tarce.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż koła pomidorów na wierzchu.Piec w piekarniku przez godzinę w temperaturze 200 stopni.Ale dokładniej będzie, jeśli skupisz się na swoim rodzimym piekarniku,ponieważ każda gospodyni zna jego cichą naturę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu wyjmujemy formę z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Danie jest gotowe do podania, okazało się bardzo delikatne,soczyste, a jednocześnie przewiewne.

pieczona makrela z warzywami danie nie jest drogie, a gotowanie nie będzie trudne nawet dla początkującego kucharza.A wynik na pewno cię zadowoli.Ryba z warzywami to wspaniały przykład tego, że danie może być jednocześnie piękne, apetyczne, a jednocześnie dietetyczne.Dzięki specjalnemu połączeniu śmietany i warzyw uzyskuje się wspaniałe danie. Taką rybę można bezpiecznie ugotować na świątecznym stole.Danie jest pyszne, zarówno na ciepło, jak i na zimno.Możesz jeść jako niezależne danie lub możesz z przystawką, gotowane ziemniaki lub ryż dobrze nadają się do przystawki.Jednym słowem uniwersalne danie!Gotuj na dobre zdrowie !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal / 100g
  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal / 100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal / 100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal / 100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy