skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozmrożoną makrelę myjemy, odcinamy głowę i ogon,przecinamy brzuch, wyjmujemy wnętrze i dobrze myjemy w środku, aby nie było czarnego filmu, który daje gorycz.Następnie przecinamy wzdłuż i usuwamy grzbiet i wszystkie kości.
Krok 2:
Filety z makreli kroimy na małe kawałki.
Krok 3:
Rozbieramy kalafior na kwiatostany i gotujemy przez pięć minut pod słoną wodą,wyjmujemy i wkładamy do durszlaka, aby szkło było wodą, schładzamy.
Krok 4:
Zetrzyj świeżą marchewkę na koreańskiej tarce.
Krok 5:
Pokrój cebulę na półpierścienie.
Krok 6:
Pokrój cukinię.Jeśli, Jak mam zamrożone, rozmrażamy.
Krok 7:
Pomidora też mam zamrożonego.
Krok 8:
W naczyniu do pieczenia najpierw rozłóż cebulę i marchewkę.
Krok 9:
Następnie przygotowaną makrelę posyp solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Krok 10:
Rozłóż kawałki ryby,kawałki cukinii między kawałkami.
Krok 11:
Następnie rozłóż kalafior, rozkładając go na małe kwiatostany.
Krok 12:
Napełnij wszystko śmietaną i posyp serem startym na grubej tarce.
Krok 13:
Rozłóż koła pomidorów na wierzchu.Piec w piekarniku przez godzinę w temperaturze 200 stopni.Ale dokładniej będzie, jeśli skupisz się na swoim rodzimym piekarniku,ponieważ każda gospodyni zna jego cichą naturę.
Krok 14:
Po upływie czasu wyjmujemy formę z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia.
Krok 15:
Danie jest gotowe do podania, okazało się bardzo delikatne,soczyste, a jednocześnie przewiewne.
pieczona makrela z warzywami danie nie jest drogie, a gotowanie nie będzie trudne nawet dla początkującego kucharza.A wynik na pewno cię zadowoli.Ryba z warzywami to wspaniały przykład tego, że danie może być jednocześnie piękne, apetyczne, a jednocześnie dietetyczne.Dzięki specjalnemu połączeniu śmietany i warzyw uzyskuje się wspaniałe danie. Taką rybę można bezpiecznie ugotować na świątecznym stole.Danie jest pyszne, zarówno na ciepło, jak i na zimno.Możesz jeść jako niezależne danie lub możesz z przystawką, gotowane ziemniaki lub ryż dobrze nadają się do przystawki.Jednym słowem uniwersalne danie!Gotuj na dobre zdrowie !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal / 100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal / 100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal / 100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal / 100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g