mielone kulki z kurczaka z serem w piekarniku

szybkie danie z mięsa mielonego i sera w piekarniku. Ulubione produkty moich domowych to kurczak i ser. Zupa serowa z kurczakiem, sałatki z kurczakiem i serem oraz przekąski z tych składników mogą jeść przynajmniej codziennie. Dziś chcę zaoferować łatwe do przygotowania i smaczne danie-kulki z kurczaka z serem.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 18 g
tłuszcze 45 % 15 g
węglowodany 0 % 0 g
210 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Trzy sery na grubej tarce, przełóż czosnek przez prasę. W głębokiej misce łączymy mięso mielone, ser( 150 gramów), czosnek, dodajemy zmielony czerwony pieprz i sól, wbijamy jajko i wszystko dokładnie mieszamy, aż będzie gładkie. Pozostaw mięso mielone na pół godziny.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, uformuj kulki z mięsa mielonego i włóż je do formy. Wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyjmujemy formę z piekarnika i posypujemy serem (50 gramów), wysyłamy do piekarnika na kolejne 10-15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kulki z kurczaka z serem są gotowe! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Kurczak mielony - 143   kcal/100g

Podobne przepisy