wieprzowina w musztardzie z czosnkiem w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj i osusz wieprzowinę. Pokrój czosnek w długie paski i przypnij wieprzowinę ze wszystkich stron. Przygotuj marynatę-wymieszaj musztardę, sól i pieprz i natrzyj marynatą kawałek wieprzowiny. Wyślij do lodówki do marynowania przez 60-90 minut.
pod koniec czasu marynowania wieprzowinę wyjmujemy z lodówki, szczelnie zawijamy w folię i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 220 stopni i wyślij na kolejne 10 minut, aż się zrumieni. Schłodzoną wieprzowinę kroimy i jemy.
wieprzowina w musztardzie pieczona w piekarniku jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g