wieprzowina w musztardzie z czosnkiem w piekarniku

miękka i soczysta wieprzowina na świątecznym stole. Jeśli chcesz ugotować pyszne i delikatne mięso według bardzo prostego przepisu z minimalnej ilości składników - ten przepis jest właśnie dla ciebie. Wieprzowina w musztardzie pieczona w piekarniku jest przygotowywana bardzo prosto, ale okazuje się delikatna, miękka i pachnąca.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 15 g
tłuszcze 55 % 21 g
węglowodany 5 % 2 g
259 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 20 min

umyj i osusz wieprzowinę. Pokrój czosnek w długie paski i przypnij wieprzowinę ze wszystkich stron. Przygotuj marynatę-wymieszaj musztardę, sól i pieprz i natrzyj marynatą kawałek wieprzowiny. Wyślij do lodówki do marynowania przez 60-90 minut.
pod koniec czasu marynowania wieprzowinę wyjmujemy z lodówki, szczelnie zawijamy w folię i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę do 220 stopni i wyślij na kolejne 10 minut, aż się zrumieni. Schłodzoną wieprzowinę kroimy i jemy.
wieprzowina w musztardzie pieczona w piekarniku jest gotowa! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy