skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść i przygotuj rybę do gotowania.
Krok 2:
W moździerzu dokładnie zmiel kolendrę, suche zioła, dodaj 1 łyżeczkę.sól.
Krok 3:
Pocieramy rybę powstałą mieszanką ze wszystkich stron, dodajemy czarny pieprz.
Krok 4:
Podczas gdy nasza ryba wchłania wszystkie przyprawy, pokrój cebulę na pół pierścienia.
Krok 5:
Pokrój cytrynę na pół pierścienia.
Krok 6:
Rozłóż cebulę na folii.
Krok 7:
Rozłóż cytrynę drugą warstwą.
Krok 8:
Rozłóż naszą rybę, którą obficie wypełniamy cebulą, cytryną i natką pietruszki.
Krok 9:
Przykryj równomiernie cebulą z cytryną.
Krok 10:
Ostrożnie owinąć folię i zrobić kilka otworów wykałaczką w folii.
Krok 11:
Umieść rybę w wygodnym pojemniku i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 minut. Po 30 minutach wyłącz piekarnik i pozostaw w nim naszą rybę na kolejne 10 minut. Rozłóż liście sałaty na naczyniu, na którym umieścimy gotową rybę.
Krok 12:
Udekoruj nasze danie pokrojonymi w krążki pomidorami i papryką.
Krok 13:
Świąteczna ryba po królewsku z warzywami jest gotowa! Smacznego dla wszystkich!
gotowanie pyszne, gotowanie proste, wspólne gotowanie świątecznego posiłku w domu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Gotowany różowy łosoś - 168 kcal/100g
- Różowy łosoś świeży - 142 kcal/100g
- Łosoś różowy - 169 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g