gorące kanapki z serem pomidorowym i kiełbasą w piekarniku

gotuje się szybko, a wynik jest pyszny!
Pyszne Jedzenie!Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 10 g
tłuszcze 32 % 17 g
węglowodany 49 % 26 g
301 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój kiełbasę w małe kostki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj pomidory.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce dobrze wymieszaj ser, kiełbasę i pomidory z majonezem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój Bochenek. Mam 10 plasterków na tę ilość składników. Na każdym plasterku rozłóż nadzienie 1-1, 5 łyżki. łyżka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż kanapki na blasze do pieczenia i wyślij do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni na 8-10 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Smacznego!

uwielbiam ten przepis na gorące kanapki z serem, pomidorem i kiełbasą gotowane w piekarniku. Proces gotowania zajmuje bardzo mało czasu. Wszystko jest bardzo proste, szybkie i smaczne. Często przygotowuję je na jutro na kawę lub herbatę, a także zabieram je do pracy lub podaję dzieciom jako przekąskę. Są pyszne nawet na zimno. Bochenek jest lekko chrupiący, a nadzienie miękkie, ser się rozciąga, połączenie pomidorów, kiełbasy i sera, to coś magicznego.

takie kanapki są idealne na świąteczny stół, ponieważ wyglądają bardzo apetycznie i wyglądają jak mini pizze. Są one usuwane jako pierwsze ze stołu, zarówno przez dorosłych, jak i dzieci.

jeśli masz wędzoną kiełbasę lub kiełbaski w lodówce, możesz bezpiecznie użyć różnych (zarówno gotowanych, jak i wędzonych).

może być również używany jako nadzienie i grzyby, po prostu drobno posiekaj pieczarki. A dla miłośników prawidłowego odżywiania majonez wystarczy zastąpić kwaśną śmietaną.

z serów do tego przepisu wolę Holenderski, świetnie się topi i ma przyjemny kremowy smak.Chociaż do tego przepisu wystarczy każdy, który masz w lodówce.

zamiast pomidora możesz użyć keczupu, sosu pomidorowego, Adjiki. Po prostu rozłóż je na chlebie i połóż nadzienie z kiełbasy i sera na wierzchu, okazuje się również bardzo smaczne.

latem, kiedy jest dużo różnych i niedrogich zieleni, drobno kroję i dodaję do nadzienia koperek i natkę pietruszki. Oczywiście możesz dodać inny do wyboru.

z warzyw możesz również dodać paprykę lub na przykład kukurydzę.

najważniejsze jest, aby pokazać wyobraźnię, gotować z miłością, a wszystko okaże się smaczne, apetyczne, a twoje gospodarstwo domowe z pewnością poprosi Cię o suplementy.

smacznego dla wszystkich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Kiełbasa z tłuszczem - 436   kcal/100g
  • Kiełbasa wieprzowa - 274   kcal/100g
  • Kiełbasa cielęca - 316   kcal/100g
  • Mięso suszone - 264   kcal/100g
  • Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265   kcal/100g
  • Mortadella - 345   kcal/100g
  • Kiełbasa osobna - 232   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa cielęca - 343   kcal/100g
  • Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy