skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój kiełbasę w małe kostki.
Krok 2:
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Krok 3:
Drobno posiekaj pomidory.
Krok 4:
W misce dobrze wymieszaj ser, kiełbasę i pomidory z majonezem.
Krok 5:
Pokrój Bochenek. Mam 10 plasterków na tę ilość składników. Na każdym plasterku rozłóż nadzienie 1-1, 5 łyżki. łyżka.
Krok 6:
Połóż kanapki na blasze do pieczenia i wyślij do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni na 8-10 minut.
Krok 7:
Smacznego!
uwielbiam ten przepis na gorące kanapki z serem, pomidorem i kiełbasą gotowane w piekarniku. Proces gotowania zajmuje bardzo mało czasu. Wszystko jest bardzo proste, szybkie i smaczne. Często przygotowuję je na jutro na kawę lub herbatę, a także zabieram je do pracy lub podaję dzieciom jako przekąskę. Są pyszne nawet na zimno. Bochenek jest lekko chrupiący, a nadzienie miękkie, ser się rozciąga, połączenie pomidorów, kiełbasy i sera, to coś magicznego.
takie kanapki są idealne na świąteczny stół, ponieważ wyglądają bardzo apetycznie i wyglądają jak mini pizze. Są one usuwane jako pierwsze ze stołu, zarówno przez dorosłych, jak i dzieci.
jeśli masz wędzoną kiełbasę lub kiełbaski w lodówce, możesz bezpiecznie użyć różnych (zarówno gotowanych, jak i wędzonych).
może być również używany jako nadzienie i grzyby, po prostu drobno posiekaj pieczarki. A dla miłośników prawidłowego odżywiania majonez wystarczy zastąpić kwaśną śmietaną.
z serów do tego przepisu wolę Holenderski, świetnie się topi i ma przyjemny kremowy smak.Chociaż do tego przepisu wystarczy każdy, który masz w lodówce.
zamiast pomidora możesz użyć keczupu, sosu pomidorowego, Adjiki. Po prostu rozłóż je na chlebie i połóż nadzienie z kiełbasy i sera na wierzchu, okazuje się również bardzo smaczne.
latem, kiedy jest dużo różnych i niedrogich zieleni, drobno kroję i dodaję do nadzienia koperek i natkę pietruszki. Oczywiście możesz dodać inny do wyboru.
z warzyw możesz również dodać paprykę lub na przykład kukurydzę.
najważniejsze jest, aby pokazać wyobraźnię, gotować z miłością, a wszystko okaże się smaczne, apetyczne, a twoje gospodarstwo domowe z pewnością poprosi Cię o suplementy.
smacznego dla wszystkich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Kiełbasa z tłuszczem - 436 kcal/100g
- Kiełbasa wieprzowa - 274 kcal/100g
- Kiełbasa cielęca - 316 kcal/100g
- Mięso suszone - 264 kcal/100g
- Kiełbasa z wątróbki cielęcej - 265 kcal/100g
- Mortadella - 345 kcal/100g
- Kiełbasa osobna - 232 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa cielęca - 343 kcal/100g
- Pieczona kiełbasa wieprzowa - 364 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g