skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Warzywa umyć i obrać.
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w średnią kostkę.
Krok 3:
Pokrój kapustę na małe kwadraty.
Krok 4:
Pokrój pomidory w średnią kostkę.
Krok 5:
Zetrzyj marchewki.
Krok 6:
Drobno posiekaj warzywa.
Krok 7:
Dodaj całą cebulę i ziemniaki do wrzącej wody. Gotuj przez 5 minut, usuwając pianę.
Krok 8:
Następnie dodaj kapustę i liść laurowy. Gotuj przez 10 minut.
Krok 9:
Na patelni roztopić masło i dusić marchewki do miękkości.
Krok 10:
Dodaj pomidory do marchwi. Dusić razem przez 2-3 minuty.
Krok 11:
Przenieś dressing na patelnię. Wymieszać. Gotuj przez 7 minut.
Krok 12:
Sól, pieprz do zupy. Na koniec dodaj koperek.
Krok 13:
Wyłącz ogień. Pozostaw zupę pod przykryciem na około 10 minut i wlej do talerzy.
cebuli nie można gotować razem z ziemniakami, ale pokroić i usmażyć z marchewką i pomidorami.
w razie potrzeby możesz dodać posiekaną paprykę do zupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g