udka z kurczaka w marynacie kiwi w rękawie w piekarniku

fantazyjna marynata kiwi dla soczystego, delikatnego kurczaka. Łatwo. Smacznie. Szybko. Kurczak w marynacie to bardzo smaczne i miękkie mięso z kurczaka.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 13 g
tłuszcze 39 % 11 g
węglowodany 14 % 4 g
163 kcal
IG: 33 / 67 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

obierz i zetrzyj Kiwi.



następnie dodaj sok z cytryny, sos sojowy i posiekany czosnek, majonez, cukier, sól i mielony pieprz.

wymieszaj wszystko.



zanurz podudzia z kurczaka w marynacie i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.

przenieś podudzia do rękawa do pieczenia wraz z marynatą i piecz przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Kurze nóżki - 158   kcal/100g

Podobne przepisy