udka z kurczaka w marynacie kiwi w rękawie w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz i zetrzyj Kiwi.
następnie dodaj sok z cytryny, sos sojowy i posiekany czosnek, majonez, cukier, sól i mielony pieprz.
wymieszaj wszystko.
zanurz podudzia z kurczaka w marynacie i pozostaw do marynowania na 1 godzinę.
przenieś podudzia do rękawa do pieczenia wraz z marynatą i piecz przez 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kurze nóżki - 158 kcal/100g