biszkopty w piekarniku ziemniaczano-jabłkowe z chrzanem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
obrane ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce (ziemniaki surowe), a następnie wyciśnij.
zrób to samo z jabłkami.
wymieszaj obie masy, włóż chrzan, pieprz, sól, wszystko wymieszaj.
uformuj bibułki z powstałej masy, a następnie zwiń bibułki ziemniaczane w mące.
smaż wszystko w oleju roślinnym, połóż na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika, włączając ten o 200 stopni.
kulki powinny być chrupiące.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Chrzanów - 49 kcal/100g
- Chrzan tarty z cytryną - 117 kcal/100g
- Chrzan tarty z czosnkiem - 72 kcal/100g
- Chrzan tarty stołowy - 117 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g