bardzo smaczny kurczak w piekarniku w całości

świąteczny kurczak w piekarniku, z chrupiącą, aromatyczną skórką.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 18 g
tłuszcze 50 % 18 g
węglowodany 0 % 0 g
238 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
kulinarny przepis na to danie jest bardzo prosty,a do przygotowania produktów wymagana jest minimalna ilość. Cały pieczony kurczak w piekarniku jest świątecznym jedzeniem, więc zawsze pomaga na wszelkich uroczystych wydarzeniach. Aby przygotować takiego kurczaka, potrzebujesz dwóch wygiętych drutów z talerzem do odsączenia tłuszczu lub butelki wypełnionej wodą do połowy. Myj kurczaka pod strumieniem wody, osusz ręcznikiem papierowym i połóż na przygotowanym urządzeniu, nawiasem mówiąc, możesz umieścić kilka ulubionych warzyw w kurczaku. Tuszę kurczaka smarujemy musztardą i posypujemy czarnym pieprzem i solą morską. Następnie wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, aby piec przez godzinę. Radzę umieścić kawałki obranych ziemniaków na talerzu, do którego spłynie tłuszcz z kurczaka. Na wyjściu otrzymasz doskonały dodatek do kurczaka. Bardzo smaczny kurczak pieczony w piekarniku w całości jest gotowy, podajemy go razem z ziemniakami i świeżymi ziołami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy