bardzo smaczny kurczak w piekarniku w całości
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
kulinarny przepis na to danie jest bardzo prosty,a do przygotowania produktów wymagana jest minimalna ilość. Cały pieczony kurczak w piekarniku jest świątecznym jedzeniem, więc zawsze pomaga na wszelkich uroczystych wydarzeniach. Aby przygotować takiego kurczaka, potrzebujesz dwóch wygiętych drutów z talerzem do odsączenia tłuszczu lub butelki wypełnionej wodą do połowy. Myj kurczaka pod strumieniem wody, osusz ręcznikiem papierowym i połóż na przygotowanym urządzeniu, nawiasem mówiąc, możesz umieścić kilka ulubionych warzyw w kurczaku. Tuszę kurczaka smarujemy musztardą i posypujemy czarnym pieprzem i solą morską. Następnie wysyłamy go do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, aby piec przez godzinę. Radzę umieścić kawałki obranych ziemniaków na talerzu, do którego spłynie tłuszcz z kurczaka. Na wyjściu otrzymasz doskonały dodatek do kurczaka. Bardzo smaczny kurczak pieczony w piekarniku w całości jest gotowy, podajemy go razem z ziemniakami i świeżymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g