roladki z kurczaka z serem w piekarniku

niesamowicie smaczne, oryginalne i proste! Przepis dla smakoszy! Oczywiście roladki z kurczaka ty można gotować codziennie. Zajmuje to jednak trochę czasu i przygotowuję je na świąteczny stół lub na weekendowe obiady. Przepis kulinarny nie jest skomplikowany, wystarczy trochę "majstrować".
EudokiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 10 g
tłuszcze 34 % 12 g
węglowodany 37 % 13 g
204 kcal
IG: 15 / 0 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź pierś z kurczaka umyj ją i osusz ręcznikiem papierowym. Teraz pokrój jedną połowę piersi wzdłuż włókien, nie przecinając do końca, aby uzyskać kształt otwartej książki. Możesz pokonać mięso, Rolada z kurczaka będzie delikatniejsza. Sól, pieprz mięso do smaku i pozostaw do namoczenia. W tym czasie możesz przygotować nadzienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W oryginalnym przepisie klasyczne połączenie pieczarek smażonych z cebulą i sera startego na drobnej tarce. Wymieszaj ser z pieczarkami smażonymi z cebulą i zawiń to nadzienie w przygotowaną pierś z kurczaka. Jeśli jesteś zdezorientowany siłą tego "skrętu", możesz go naprawić wykałaczkami. Mam grzyby z pomidorami-postanowiłem spróbować z takim smakiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Teraz zwiń surowe bułki z kurczaka w mące, a następnie w surowym jajku i usmaż na oleju roślinnym ze wszystkich stron. Smażone roladki z kurczaka wkładam do miski (miska, rondel, kocioł) i dodaję około 50 ml białego wina zmieszanego z 50 ml wody. Przykrywam pokrywką i gotuję na parze przez 10 minut na małym ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe danie jest bardzo soczyste i aromatyczne. Podaję na gorąco, aż ser się zestali, ale to już zależy od Twoich preferencji smakowych. Przed podaniem nie zapomnij wyjąć wykałaczek z naczynia. Smacznego.

.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka - 113   kcal/100g

Podobne przepisy