skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty
Krok 2:
Weź pierś z kurczaka umyj ją i osusz ręcznikiem papierowym. Teraz pokrój jedną połowę piersi wzdłuż włókien, nie przecinając do końca, aby uzyskać kształt otwartej książki. Możesz pokonać mięso, Rolada z kurczaka będzie delikatniejsza. Sól, pieprz mięso do smaku i pozostaw do namoczenia. W tym czasie możesz przygotować nadzienie.
Krok 3:
W oryginalnym przepisie klasyczne połączenie pieczarek smażonych z cebulą i sera startego na drobnej tarce. Wymieszaj ser z pieczarkami smażonymi z cebulą i zawiń to nadzienie w przygotowaną pierś z kurczaka. Jeśli jesteś zdezorientowany siłą tego "skrętu", możesz go naprawić wykałaczkami. Mam grzyby z pomidorami-postanowiłem spróbować z takim smakiem.
Krok 4:
Teraz zwiń surowe bułki z kurczaka w mące, a następnie w surowym jajku i usmaż na oleju roślinnym ze wszystkich stron. Smażone roladki z kurczaka wkładam do miski (miska, rondel, kocioł) i dodaję około 50 ml białego wina zmieszanego z 50 ml wody. Przykrywam pokrywką i gotuję na parze przez 10 minut na małym ogniu.
Krok 5:
Gotowe danie jest bardzo soczyste i aromatyczne. Podaję na gorąco, aż ser się zestali, ale to już zależy od Twoich preferencji smakowych. Przed podaniem nie zapomnij wyjąć wykałaczek z naczynia. Smacznego.
.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g