skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić babeczki twarogowe na margarynie? Przygotuj jedzenie. Weź twaróg, który nie jest zbyt mokry. Użyłem ziarnistego. Wybierz margarynę dobrej jakości, kremową, od tego zależy smak gotowego dania. Wyjmij wszystkie produkty z lodówki z wyprzedzeniem, aby miały tę samą temperaturę.
Krok 2:
Rozbij jajka do głębokiego, suchego naczynia. Dodaj szczyptę soli, ubij mikserem, aż będzie puszysty. Nie przestając ubijać, wprowadź granulowany cukier w małych kawałkach. Ubijaj, aż uzyskasz puszystą, jasną masę.
Krok 3:
Przetrzyj twaróg przez sito lub przebij blenderem zanurzeniowym. Jeśli tego nie zrobisz, w cieście będą wyczuwalne grudki.
Krok 4:
Dodaj puree z twarogu do masy jajecznej. Mikserem elektrycznym mieszaj masę, aż będzie gładka.
Krok 5:
Rozpuść margarynę w dowolny sposób opisany na końcu przepisu. Topiłam się w łaźni wodnej. Schłodzić, aż będzie ciepły, a następnie dodać do masy całkowitej. Wymieszać.
Krok 6:
Odłącz mikser, nie będzie już potrzebny. Przesiej szklankę mąki i połącz ją z proszkiem do pieczenia. W małych porcjach włóż mąkę z proszkiem do pieczenia do ciasta, mieszając szpatułką. Gotowe ciasto będzie miało gęstą konsystencję, grubszą niż naleśniki.
Krok 7:
Weź formy silikonowe o odpowiednim rozmiarze. Nie trzeba ich smarować, produkty nie przyklejają się do silikonu. Napełnij je ciastem do 2/3 wysokości, umieść na blasze do pieczenia.
Krok 8:
Upiecz babeczki w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Po około 30 minutach powierzchnia produktów stanie się różowa. A jeśli przekłujesz je wykałaczką, wyjdzie sucha. Wyjmij gotowe babeczki z piekarnika, ostudź trochę. Na ciepło wyjmij je z foremek.
Krok 9:
Przed podaniem herbaty posyp schłodzone babeczki cukrem pudrem. Babeczki twarogowe można podawać nie tylko na herbatę, ale także na kompot, sok, kawę, mleko. Smacznego!
masło można stopić w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej.
Jak stopić masło w kuchence mikrofalowej?
pokrój masło na małe kawałki i umieść w specjalnym pojemniku. Aby zapobiec rozpryskiwaniu się oleju po podgrzaniu, przykryj naczynie z olejem ręcznikiem papierowym. Olej należy stopić przy najniższej mocy lub w trybie rozmrażania. Na początku wystarczy pięć sekund. Następnie, jeśli masło jeszcze się nie stopiło, Ustaw ponownie na 5 sekund i uruchom kuchenkę mikrofalową. Powtórz ten proces kilka razy, aż uzyskasz pożądany wynik.
jak prawidłowo stopić masło w kąpieli wodnej?
potrzebne będą dwa pojemniki o różnych średnicach. Wlej wodę do dużego i umieść na kuchence. Ustaw mniejszy pojemnik na górze, aby zanurzyć go w około połowie wody. Włóż do niego masło pokrojone na kawałki. Pod wpływem wrzącej wody olej zacznie się topić. Lekko wymieszaj olej, aby przyspieszyć proces. Po całkowitym rozpuszczeniu kawałków masła wyjmij pojemnik z pieca.
ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g