skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną szarlotkę, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Rozbij cztery jaja kurze do głębokiej miski, a następnie wlej do niej dwieście gramów cukru.
Krok 3:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 4:
Bardzo dobrze ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż masa jajeczno-cukrowa wzrośnie co najmniej dwukrotnie.
Krok 5:
Przesiać do miski częściami stu siedemdziesięciu gramów mąki pszennej.
Krok 6:
Wlej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do miski.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj ciasto w misce szpatułką.
Krok 8:
Nasmaruj boki odpowiedniej wielkości formy niewielką ilością masła, po przykryciu DNA papierem do pieczenia.
Krok 9:
Jeszcze raz wymieszaj ciasto w misce odpowiednio "od góry do dołu".
Krok 10:
Włóż ciasto do formy.
Krok 11:
Rozprowadzamy ciasto w formie równomierną warstwą i odstawiamy na kilka minut.
Krok 12:
Usuń rdzenie z dwóch jabłek i odetnij z nich skórkę.
Krok 13:
Pokrój obrane jabłka na dość cienkie plasterki.
Krok 14:
Rozłóż pokrojone talerze jabłkowe na talerzu, a następnie posyp je cynamonem, posyp sokiem z cytryny i wymieszaj.
Krok 15:
Rozłóż talerze jabłkowe na cieście w jednolitej warstwie, jak najbliżej siebie.
Krok 16:
Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni przez czterdzieści do czterdziestu pięciu minut, a następnie wyjmujemy i sprawdzamy ciasto pod kątem gotowości suchą wykałaczką.
Krok 17:
Wlej ciasto na wierzch czterema łyżkami śmietany, a następnie włóż formę do wyłączonego piekarnika na kolejne pięć minut.
Krok 18:
Po wyjęciu przygotowanego ciasta z piekarnika wyjmij formę i połóż ją na talerzu, a następnie pokrój na porcje.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
biszkopt z jabłkami i cynamonem. Cóż, bardzo prosty przepis na słodkie wypieki na herbatę w piekarniku! Przepis Charlotte o oszałamiającym smaku-ciasto biszkoptowe z soczystymi jabłkami i pachnącym cynamonem w piekarniku! Zaskocz swoją rodzinę i bliskich, przygotowując dla nich niesamowity biszkopt jabłkowy. To nie jest ciasto, ale jego właściwości smakowe znacznie go przewyższają. Takie wypieki zawsze kojarzą się z domowym komfortem, ciepłem i dobrostanem rodziny. Taka jabłkowa Charlotte zachwyci wszystkich i bardzo szybko zostanie zjedzona nawet przez kapryśnych, wymagających gości. Smacznego!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g