biszkopt jabłkowy na kwaśnej śmietanie

bardzo prosty przepis na słodkie wypieki na herbatę! Wspaniały przepis na przygotowanie pachnącego herbatnika jabłkowego Charlotte w piekarniku, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 13 % 6 g
węglowodany 76 % 35 g
201 kcal
IG: 11 / 0 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną szarlotkę, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozbij cztery jaja kurze do głębokiej miski, a następnie wlej do niej dwieście gramów cukru.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bardzo dobrze ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż masa jajeczno-cukrowa wzrośnie co najmniej dwukrotnie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przesiać do miski częściami stu siedemdziesięciu gramów mąki pszennej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do miski.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj ciasto w misce szpatułką.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Nasmaruj boki odpowiedniej wielkości formy niewielką ilością masła, po przykryciu DNA papierem do pieczenia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Jeszcze raz wymieszaj ciasto w misce odpowiednio "od góry do dołu".

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Włóż ciasto do formy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozprowadzamy ciasto w formie równomierną warstwą i odstawiamy na kilka minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Usuń rdzenie z dwóch jabłek i odetnij z nich skórkę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Pokrój obrane jabłka na dość cienkie plasterki.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż pokrojone talerze jabłkowe na talerzu, a następnie posyp je cynamonem, posyp sokiem z cytryny i wymieszaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż talerze jabłkowe na cieście w jednolitej warstwie, jak najbliżej siebie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Wysyłamy formę do piekarnika rozgrzanego do stu siedemdziesięciu pięciu stopni przez czterdzieści do czterdziestu pięciu minut, a następnie wyjmujemy i sprawdzamy ciasto pod kątem gotowości suchą wykałaczką.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wlej ciasto na wierzch czterema łyżkami śmietany, a następnie włóż formę do wyłączonego piekarnika na kolejne pięć minut.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po wyjęciu przygotowanego ciasta z piekarnika wyjmij formę i połóż ją na talerzu, a następnie pokrój na porcje.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

biszkopt z jabłkami i cynamonem. Cóż, bardzo prosty przepis na słodkie wypieki na herbatę w piekarniku! Przepis Charlotte o oszałamiającym smaku-ciasto biszkoptowe z soczystymi jabłkami i pachnącym cynamonem w piekarniku! Zaskocz swoją rodzinę i bliskich, przygotowując dla nich niesamowity biszkopt jabłkowy. To nie jest ciasto, ale jego właściwości smakowe znacznie go przewyższają. Takie wypieki zawsze kojarzą się z domowym komfortem, ciepłem i dobrostanem rodziny. Taka jabłkowa Charlotte zachwyci wszystkich i bardzo szybko zostanie zjedzona nawet przez kapryśnych, wymagających gości. Smacznego!

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mielony cynamon - 247   kcal/100g

Podobne przepisy