skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznych kruchych babeczek w foremkach.
Krok 2:
Włóż sto dwadzieścia gramów zmiękczonego masła do miski objętościowej, a następnie wlej do niej sto gramów cukru.
Krok 3:
Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 4:
Ubij mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą puszyste.
Krok 5:
Rozbij na przemian dwa jaja kurze do miski i wymieszaj.
Krok 6:
Wymieszaj mikserem, aż wszystkie składniki będą gładkie w misce.
Krok 7:
Wlej dwieście gramów mąki do miski i dodaj do niej dziesięć gramów proszku do pieczenia.
Krok 8:
Dodaj jedną czwartą łyżeczki soli do miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 9:
Przesiej wszystkie suche składniki do miski z mieszanką jajeczno-olejową.
Krok 10:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce na niskich obrotach miksera i zagniataj ciasto o wymaganej konsystencji.
Krok 11:
Nasmaruj odpowiednie formy niewielką ilością oleju roślinnego i włóż do nich, ale nie do samej góry przygotowanego ciasta.
Krok 12:
Włóż plasterki mandarynki wypełnione ciastem do każdej formy i włóż do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni.
Krok 13:
Po dwudziestu do dwudziestu pięciu minutach wyjmujemy foremki z babeczkami z piekarnika i dajemy im trochę czasu na ostygnięcie.
Krok 14:
Ugotowane babeczki posypujemy cukrem pudrem według własnych upodobań i życzeń.
Krok 15:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
babeczki, które chcesz robić w kółko. Cóż, bardzo prosty przepis na szybkie słodkie wypieki na herbatę z nadzieniem mandarynkowym! Eleganckie, apetyczne, różowe i niezrównanie smaczne – babeczki w foremkach w pośpiechu! Jeśli nie ma czasu na przygotowanie skomplikowanych wypieków, polecam zrobić te proste kruche babeczki na maśle, umieszczone w zwykłych silikonowych foremkach i upieczone w piekarniku w około 5 minut! Są szczególnie kochane przez maluchy za delikatne, przewiewne i słodkie ciasto, które przyjemnie rozpływa się w ustach! Ciasto na takie domowe babeczki w foremkach nigdy się nie klei i pozostaje bujne. Obiecuję, że na pewno ci się spodobają! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mandarynki - 33 kcal/100g
- Mandarynki w puszkach - 40 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g