Sałatka z grzankami, kapustą pekińską, kurczakiem

ciekawa i pyszna sałatka z kurczakiem, grzankami i kulkami fetaxa. Ta sałatka posłuży jako dekoracja każdego świątecznego stołu, jest łatwa do przygotowania,a nawet bardzo, bardzo smakuje...
nasstinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 9 g
tłuszcze 39 % 13 g
węglowodany 33 % 11 g
186 kcal
IG: 40 / 10 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty: umyj i osusz warzywa i zioła, umyj filet z kurczaka pod bieżącą wodą

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj krakersy: pokrój plastry Bochenka w kostkę, wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek przez prasę, zioła prowansalskie w osobnej misce. Połącz z krakersami. Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut, po 7 minutach wymieszaj

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Filet z kurczaka pokroić w cienkie kostki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Sól, pieprz, połącz z sezamem

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smażyć na patelni w oleju roślinnym przez 5-7 minut. Nie wolno tu smażyć mięsa, w przeciwnym razie będzie twarde

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Tymczasem krakersy są już gotowe

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kapustę kroimy w cienkie paski

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Papryka w paski

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Drobno posiekaj cebulę

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj kukurydzę

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smażony kurczak

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Shuffle

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    W przypadku kulek zetrzyj ser Fetax widelcem, tutaj możesz dodać trochę śmietany, aby uzyskać bardziej jednolitą konsystencję, nie dodałam

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj drobno posiekany koperek i czosnek przez prasę

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Shuffle

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Użyj rąk, aby uformować kulki. Takie kulki można z powodzeniem zastąpić gotowymi kulkami mozzarelli sprzedawanymi w sklepie

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Do dressingu weź majonez, sos sojowy, czosnek przez prasę, zioła prowansalskie, sok mandarynkowy.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Dobrze wymieszaj

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż na talerzu, krakersy na wierzchu, kulki Fetax, wlej dressing. Degustujemy!

przygotuj tę sałatkę na każdą uroczystość i po prostu będziesz zadowolony!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Mandarynki - 33   kcal/100g
  • Mandarynki w puszkach - 40   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Kapusta pekińska - 16   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Kukurydza cukrowa w puszkach - 79   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Mieszanka ziół - 259   kcal/100g
  • Ser Fetax - 261   kcal/100g

Podobne przepisy