skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania pysznej Charlotte jabłkowej w piekarniku.
Krok 2:
Rozbij cztery jaja kurze do obszernej miski i wlej do niej ćwierć łyżeczki soli.
Krok 3:
Wlej sto gramów cukru do miski z jajkami i ubij wszystkie składniki mikserem na bujną białą masę.
Krok 4:
Włóż pięćdziesiąt gramów roztopionego masła do miski.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie składniki w misce mikserem.
Krok 6:
Przesiej sto siedemdziesiąt gramów mąki do miski z płynną bazą w dwóch dawkach, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia.
Krok 7:
Bardzo delikatnie wymieszaj wszystkie składniki w misce łopatką.
Krok 8:
Na drobnej tarce wcieramy skórkę z jednej cytryny do miski z ciastem.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 10:
Odetnij skórkę z czterech jabłek i usuń z nich rdzenie.
Krok 11:
Pokrój dwa jabłka na cienkie plasterki w głębokiej misce.
Krok 12:
Posyp pokrojone jabłka sokiem z cytryny.
Krok 13:
Odpowiednie naczynie do pieczenia posmaruj wnętrze odrobiną masła.
Krok 14:
Pokrojone jabłka układamy w formie gęstej warstwy.
Krok 15:
Aby uzyskać najlepszy smak, posyp warstwę pokrojonych jabłek zmieszanym cynamonem z cukrem waniliowym do smaku.
Krok 16:
Rozłóż połowę przygotowanego ciasta na patelni na jabłkach i rozprowadź równomiernie.
Krok 17:
Pokrój dwa wcześniej obrane jabłka na małe, dowolne kawałki w misce i posyp je sokiem z cytryny.
Krok 18:
Wlej pięćdziesiąt gramów rodzynek do miski z posiekanymi jabłkami, które zostały wcześniej zalane wrzącą wodą.
Krok 19:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 20:
Posyp jabłka rodzynkami zmieszanymi ze sobą cynamonem i cukrem waniliowym do smaku i ponownie wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 21:
Rozłóż jabłka z rodzynkami w postaci kolejnej jednolitej warstwy.
Krok 22:
Rozłóż drugą połowę przygotowanego ciasta na wierzchu warstwy jabłek z rodzynkami, które następnie rozprowadzamy równomierną warstwą i odstawiamy formę na dziesięć do piętnastu minut.
Krok 23:
Po pięćdziesięciu minutach wyjmujemy Charlotte upieczoną na złoty kolor z piekarnika i usuwamy formę.
Krok 24:
Posyp Charlotte cukrem waniliowym według własnych upodobań i życzeń.
Krok 25:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
Charlotte z jabłkami w piekarniku. Cóż, bardzo prosty przepis na słodkie ciasto-ciasto jabłkowe na herbatę na deser! Proste, pachnące i bardzo smaczne ciasto na herbatę-Charlotte z pachnącymi jabłkami! Lekkie, pachnące, domowe ciasto-zwiewna Charlotte z soczystych jabłek w zwykłym piekarniku! Jego oszałamiająco delikatny aromat wywołuje silny apetyt, a szlachetnego smaku nie można zapomnieć. Domowa Charlotte to prosty, niedrogi klasyczny i najlepszy przepis z dowolnymi jabłkami, który podbija każdego. Bujna Charlotte jabłkowa to wspaniałe wypieki, które są korzystne dla organizmu! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g