skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz ugotować syrop. Aby to zrobić, weź małą patelnię. Wlej do niego wodę. Postaw na ogień. Nagrzać. Gdy woda się zagotuje, dodaj cukier lub miód. Gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Dynię należy obrać z nasion i skórki. Następnie pokrój na małe kawałki. Włóż je do rondla z syropem. Wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj dynię w syropie przez około pięć minut. Wyciągnij dynię łyżką cedzakową. Połóż na patelni, w której będziesz piec. Wstaw do piekarnika na pół godziny. Temperatura pieczenia powinna wynosić 180 stopni. Dynia powinna mieć piękny złoty kolor. Wyjmij z piekarnika. Niech Dynia pieczona z cukrem w piekarniku trochę ostygnie. Posyp cukrem pudrem. To wszystko. Możesz podać go do herbaty zamiast słodyczy lub po prostu zjeść. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dynia - 29 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g