skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Najpierw napełnij płatki owsiane kefirem
Krok 3:
Wymieszaj i pozostaw płatki do pęcznienia
Krok 4:
Ostrożnie oddziel białka od żółtek
Krok 5:
Dodaj łyżkę soku z cytryny i szczyptę soli
Krok 6:
Ubijaj mikserem 8-10 minut do uzyskania stabilnych szczytów
Krok 7:
Dobrze ubite białka nie odpadają i dobrze zachowują swój kształt
Krok 8:
Jabłka obieramy
Krok 9:
Usuń rdzeń i drobno posiekaj
Krok 10:
Dodaj cynamon
Krok 11:
Mieszamy
Krok 12:
Wlej miód do kefiru z płatkami owsianymi i wymieszaj
Krok 13:
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilią, przesiej do masy kefirowo-owsianej
Krok 14:
Mieszamy
Krok 15:
Dodaj jabłka
Krok 16:
I ponownie wymieszaj
Krok 17:
Rozłóż ubite białka i delikatnie wymieszaj szpatułką
Krok 18:
Mamy gęste, ale przewiewne ciasto
Krok 19:
Rozłóż go w formie nasmarowanej olejem roślinnym
Krok 20:
Piec w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez 35-45 minut w zależności od piekarnika. Jasne, z powodu płatków owsianych ciasto nie wyrosło zbyt dobrze, ale jest to cecha pieczenia z płatkami owsianymi... Jeśli chcemy być bardziej mięsiste, płatki owsiane należy zastąpić mąką. Ale wtedy będzie trochę więcej kalorii i zmieni się indeks glithemic...
Krok 21:
Gotową Charlotte posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy. Ciasto okazuje się umiarkowanie wilgotne i słodkie, z kwaskowatością jabłek
Krok 22:
Smacznego!
ważne jest, aby zdawać sobie sprawę, że w naturze nie ma przepisów ani produktów, które z pewnością są dobre dla wszystkich ludzi lub bezwarunkowo szkodliwe dla wszystkich. Podobnie jak w przypadku leków, a także w żywieniu, istnieją wskazania i przeciwwskazania, dzienne Indywidualne normy spożycia, a dla większości ludzi wszystko to jest bardzo spersonalizowane. Jednocześnie istnieje wiele mitów "o prawidłowym odżywianiu" (na przykład: tłuszcz jest zły), które zniekształcają samą istotę tej koncepcji iw takiej zniekształconej formie rozprzestrzeniają się w Internecie i mediach. Dlatego pamiętaj, że każdy "przepis PP" będzie miał związek z prawidłowym odżywianiem tylko warunkowo, nie należy go traktować jako dogmatu. I nawet jeśli autor przepisu, "specjalista od zdrowego odżywiania" lub dietetyk i trener fitness nazywa coś przydatnym (PP) lub szkodliwym, być może nie jest to dla ciebie osobiście.
opinia administracji serwisu o prawidłowym odżywianiu może nie pokrywać się z opinią autora PP przepisu!
weź pod uwagę, że każdy ma inny piekarnik. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g