ciasto biszkoptowe z miodem
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy.
Krok 2:
Aby zrobić puszysty, kruchy biszkopt miodowy, oddziel białka od żółtek. Ubij białka mikserem w pianę. Dodaj cukier, kontynuując ubijanie. Następnie, kontynuując ubijanie, stopniowo wprowadzaj żółtka i miód.
Krok 3:
Podobnie, w kawałkach, ubijając z małą prędkością, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Powinieneś uzyskać bujną, gęstą masę.
Krok 4:
Ciasto wlać na naoliwiony papier umieszczony w naczyniu do pieczenia.
Krok 5:
Piec biszkopt miodowy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 do 45 minut. Gdy biszkopt będzie gotowy, pozostaw go na chwilę do ostygnięcia w wyłączonym piekarniku.
biszkopt miodowy to pyszny deser lub baza do ciast i ciast.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g