bułki z ciasta parzonego na mleku z serem bez drożdży

szybkie w przygotowaniu małe bułeczki z serem! Idealny przepis na przygotowanie niesłodzonego ciasta bez drożdży z twardym serem w stylu francuskim, który mile zaskoczy swoim wyśmienitym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 9 g
tłuszcze 48 % 19 g
węglowodany 30 % 12 g
243 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty do pieczenia pysznych bułek serowych bez drożdży, po czym zaczynamy przygotowywać ciasto parzone i wlewamy sto mililitrów wody do rondla.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej sto mililitrów mleka do rondla.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż sto gramów masła na patelni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kładziemy rondel na kuchence i mieszając doprowadzamy mieszaninę mleka i masła do wrzenia na średnim ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sto dwadzieścia gramów mąki do miski, a następnie dodaj sól do smaku i wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej części mąki do rondla.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zagniataj ciasto, aż będzie gładkie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po usunięciu patelni z pieca przez około trzy minuty wymieszaj i ostudź ciasto.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Rozbij i dodaj cztery jaja kurze na przemian do rondla z ciastem i wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki na patelni, aż będą gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż do rondla z ciastem około stu gramów twardego sera startego na drobnej tarce, pozostawiając trochę do posypania i wymieszaj wszystkie składniki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej trochę gałki muszkatołowej do rondla z ciastem do smaku.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dodaj trochę mieszanki papryki do rondla z ciastem do smaku dla smaku.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni, a ciasto o wymaganej konsystencji jest gotowe.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Umieść wymaganą ilość przygotowanego ciasta w torbie cukierniczej.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Wyciskając ciasto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, formujemy z niego małe bułeczki.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posyp bułki zarezerwowaną niewielką ilością startego sera na wierzchu i wyślij blachę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Pieczemy bułki w piekarniku przez dwadzieścia minut, a następnie wyjmujemy blachę do pieczenia z piekarnika i układamy ugotowane bułki na talerzu.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

bułeczki serowe bez drożdży z ciasta parzonego. Cóż, bardzo prosty przepis na pikantne wypieki na herbatę, nawet na śniadanie, nawet na lunch! Takie bułki można jeść z herbatą, kawą, podawać z pierwszymi daniami, a także sałatkami, ponieważ takie wypieki mają niezrównane właściwości smakowe i idealnie komponują się z dowolnymi potrawami. Ta bułka serowa jest mistrzem popularności w Europie! Przyjrzyj się uważnie, jak łatwo jest zrobić rumiane, bujne i pachnące francuskie bułeczki z twardym serem bez użycia drożdży w domowym piekarniku. Dla nich konieczne jest wykonanie specjalnego ciasta parzonego, które nadaje temu wypiekowi wyjątkowy smak! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal / 100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal / 100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy