tartaletki julienne w miękkim serze

świetne danie grzybowe pochodzące z Francji nie pozostawi nikogo obojętnym! Po prostu uwielbiam kuchnię francuską, więc teraz nauczę cię gotować pyszne julienne w tartaletkach. To doskonała przekąska na świąteczny stół, choć może być również używana jako zwykły posiłek. Kulinarny przepis na to danie używam od dawna i lubię go bardziej niż wszyscy inni. Mam nadzieję, że wam też się spodoba. Ogólnie rzecz biorąc, oceniaj!
RianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 6 g
tłuszcze 45 % 18 g
węglowodany 40 % 16 g
229 kcal
IG: 13 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

najpierw musisz zrobić tartaletki. Aby to zrobić, rozwałkowujemy gotowe ciasto francuskie, które należy najpierw rozmrozić. Teraz dzielimy go na sześć równych części. Każdą część wkładamy do nasmarowanych kokosów i wkładamy do piekarnika na około dwadzieścia minut. Lepiej wcześniej rozgrzać piekarnik. Po upieczeniu tartaletek wyjmujemy je z kokotni i natychmiast układamy na blasze do pieczenia posypanej zimną wodą.
teraz przygotowujemy nadzienie. Pokrój cebulę i grzyby. Zetrzyj ser. Kładziemy cebulę na patelni z olejem, smażymy. Po dodaniu grzybów. Smażyć ponownie przez około dziesięć minut. Mieszać. Wkładamy śmietanę i natychmiast solimy. Nadal smażyć na małym ogniu i mieszać.
gdy nadzienie jest gotowe, włóż je do tartaletek i posyp startym serem na wierzchu. Wkładamy do piekarnika na pięć minut, możesz nawet mniej. Najważniejsze jest to, że ser na wierzchu ma czas na stopienie.
czasami gotuję julienne w tartaletkach nawet w kuchence mikrofalowej. Okazuje się, że jest trochę mniej "smażony", trochę bardziej" gotowany na parze", ale gdzieś smakuje jeszcze lepiej.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291   kcal/100g
  • Ser "moobacher" - 350   kcal/100g
  • Ser "Sainte-agure" - 369   kcal/100g
  • Ser "Syriusz Camembert" - 294   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy