skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz zrobić tartaletki. Aby to zrobić, rozwałkowujemy gotowe ciasto francuskie, które należy najpierw rozmrozić. Teraz dzielimy go na sześć równych części. Każdą część wkładamy do nasmarowanych kokosów i wkładamy do piekarnika na około dwadzieścia minut. Lepiej wcześniej rozgrzać piekarnik. Po upieczeniu tartaletek wyjmujemy je z kokotni i natychmiast układamy na blasze do pieczenia posypanej zimną wodą.
teraz przygotowujemy nadzienie. Pokrój cebulę i grzyby. Zetrzyj ser. Kładziemy cebulę na patelni z olejem, smażymy. Po dodaniu grzybów. Smażyć ponownie przez około dziesięć minut. Mieszać. Wkładamy śmietanę i natychmiast solimy. Nadal smażyć na małym ogniu i mieszać.
gdy nadzienie jest gotowe, włóż je do tartaletek i posyp startym serem na wierzchu. Wkładamy do piekarnika na pięć minut, możesz nawet mniej. Najważniejsze jest to, że ser na wierzchu ma czas na stopienie.
czasami gotuję julienne w tartaletkach nawet w kuchence mikrofalowej. Okazuje się, że jest trochę mniej "smażony", trochę bardziej" gotowany na parze", ale gdzieś smakuje jeszcze lepiej.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g