rogaliki z ptysiami

ta słodycz nie pozostawi obojętnym nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy! Ciasto francuskie ze skondensowanym mlekiem jest pyszne!!! Ale taka francuska lub drożdżowa pyszna bułka z nadzieniem w kształcie bajgla w ciągu kilku stuleci zdołała podbić nie tylko Francję, ale stała się znana na całym świecie. Rogaliki z ciasta francuskiego ze skondensowanym mlekiem lub innym nadzieniem są bardzo popularne, ponieważ ich przygotowanie jest proste i szybkie!!!
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 27 % 18 g
węglowodany 63 % 42 g
358 kcal
IG: 0 / 48 / 52

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozwałkuj ciasto na grubość 1-2 mm i wytnij z niego Trójkąty.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść skondensowane mleko u podstawy trójkąta.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    A teraz zawijamy je w tuby.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Smarujemy rogaliki ubitym jajkiem, posypujemy cukrem i wkładamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 stopni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż gotowe ptysie na naczyniu, możesz posypać je cukrem pudrem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I możesz traktować gości prostym, ale bardzo smacznym deserem!!!

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Miłej herbaty!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g

Podobne przepisy