rogaliki z ptysiami
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki.
Krok 2:
Rozwałkuj ciasto na grubość 1-2 mm i wytnij z niego Trójkąty.
Krok 3:
Umieść skondensowane mleko u podstawy trójkąta.
Krok 4:
A teraz zawijamy je w tuby.
Krok 5:
Smarujemy rogaliki ubitym jajkiem, posypujemy cukrem i wkładamy do piekarnika na 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 6:
Połóż gotowe ptysie na naczyniu, możesz posypać je cukrem pudrem.
Krok 7:
I możesz traktować gości prostym, ale bardzo smacznym deserem!!!
Krok 8:
Miłej herbaty!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g