domowe ciasteczka z twarogiem nadziewane dżemem

słodkie wypieki o niewiarygodnie delikatnym smaku w piekarniku! Wspaniały przepis na przygotowanie pachnących domowych ciasteczek twarogowych z delikatnym ulubionym nadzieniem, które z pewnością spodoba się wielu i zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 11 g
tłuszcze 15 % 8 g
węglowodany 65 % 36 g
253 kcal
IG: 5 / 3 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszne ciasteczka twarogowe z nadzieniem, przygotowujemy niezbędne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu do miski objętościowej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozbij i dodaj dwa jaja kurze do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dwie łyżki cukru do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej sól do miski do smaku.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj trzydzieści gramów masła do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zmiel wszystkie składniki w misce mikserem, aż będą gładkie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przesiać do miski z twarogiem dwieście pięćdziesiąt gramów mąki pszennej.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej jedną łyżeczkę proszku do pieczenia do wspólnej miski i wymieszaj.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj wszystkie składniki i zagniataj ciasto.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Zbieramy ciasto w bryłę, którą wkładamy do torby i wkładamy do lodówki na trzydzieści minut.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Włóż trzy łyżki dżemu lub dżemu do miski według własnych upodobań, a następnie dodaj jedną łyżkę skrobi i wymieszaj.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po trzydziestu minutach rozprowadzamy ciasto na stole posypanym odrobiną mąki.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Formujemy ciasto i dzielimy je na kilka mniej więcej identycznych kawałków.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Ugniatamy każdy kawałek ciasta na ciasto o grubości pół centymetra.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Na każde ciasto rozprowadzamy wymaganą ilość dżemu, około pół łyżeczki.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Ostrożnie połącz każdą tortillę z dżemem.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Formujemy ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Za pomocą szpatułki wykonujemy dowolne wzory na wierzchu ciasteczek.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Wysyłamy blachę do piekarnika rozgrzanego do dwustu stopni na piętnaście do dwudziestu minut, w zależności od wielkości ciasteczek.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Po dwudziestu minutach wyjmujemy blachę do pieczenia z gotowanymi ciasteczkami z piekarnika.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!

Nadziewane ciasteczka twarogowe dla dzieci! Cóż, bardzo prosty przepis na słodkie wypieki na herbatę w piekarniku! Liderem wśród domowych wypieków są aromatyczne ciasteczka twarogowe z delikatnym nadzieniem! Dzieci po prostu go uwielbiają, a dorośli chętnie wybierają na herbatę – pyszne domowe wabiące ciasteczka z twarogiem z ulubionym nadzieniem z twarogu! Takie pieczenie odbywa się ściśle według przepisu, aby proste ciasteczka z twarogiem rozpadły się i rozpłynęły w ustach. Ten domowy deser jest również zdrowy, dlatego jest szczególnie polecany małym dzieciom. Przygotuj i doceń jego niesamowicie delikatny smak! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg"vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem morelowy - 265   kcal/100g
  • Dżem gruszkowy - 268   kcal/100g
  • Dżem z pigwy - 223   kcal/100g
  • Dżem jabłkowy - 265   kcal/100g
  • Dżem - 265   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy