ciasto na cieście czekoladowym z bananami w polewie

ciasto jest niesamowicie delikatne i aromatyczne. Dziś przygotujemy bardzo smaczne i proste ciasto z bananami. Goście na pewno będą zadowoleni. To po prostu nieporównywalnie pyszne i najłatwiejsze do zrobienia ciasto na herbatę.
kulinarAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 5 g
tłuszcze 19 % 9 g
węglowodany 70 % 33 g
234 kcal
IG: 9 / 18 / 73

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto na cieście czekoladowym z bananami w lukrze? Dodaj mąkę, kakao i cukier do głębokiego pojemnika. Mieszać. Następnie dodaj sól, wanilinę, proszek do pieczenia, ponownie wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie dodaj jajka, mleko, olej roślinny, masło. Dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój banany w plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż banany na dnie formy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wypełnij je ciastem na wierzchu. Rozłóż ciasto równomiernie na całej formie. Banany powinny być całkowicie pokryte.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż formę do piekarnika na 45 minut w temperaturze 180 stopni.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W międzyczasie przygotuj lukier. Dodaj mleko, kakao, cukier i masło do małego rondla.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podpalamy, ciągle mieszając. Glazura powinna zgęstnieć. Zajmie to 3-4 minuty. Konsystencja stanie się jak śmietana.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż lukier na całej powierzchni ciasta.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Na wierzchu możesz ozdobić czekoladą lub jagodami.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    To po prostu niezrównanie pyszne i najłatwiejsze do zrobienia ciasto na herbatę, którego kiedykolwiek próbowałam.

to ciasto upiekłam wielokrotnie, podbił mnie swoją prostotą, niesamowitym smakiem! Ciasto nazywa się specjalnym, ponieważ konsystencja ciasta nie przypomina znanego nam biszkoptu, ale ciasto smakuje niesamowicie, z jasnym aromatem Banana.

soczyste, wilgotne i bardzo smaczne ciasto z kwaśną śmietaną to wygrana - wygrana, aby przygotować pyszny deser. Ciasto na ciasto składa się z minimum produktów. Bogaty czekoladowy smak babeczki uzyskuje się dzięki dodaniu proszku kakaowego i kropli czekolady do ciasta. Miękisz ciasta jest umiarkowanie wilgotny i ma charakterystyczny bananowy smak i aromat. Z mlekiem-idealny! Okazuje się bardzo przewiewny, kruchy i dosłownie rozpływa się w ustach. Takie ciasto bananowe jest idealne i idealne na domowe przyjęcie herbaciane.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal / 100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal / 100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy