skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto na cieście czekoladowym z bananami w lukrze? Dodaj mąkę, kakao i cukier do głębokiego pojemnika. Mieszać. Następnie dodaj sól, wanilinę, proszek do pieczenia, ponownie wymieszaj.
Krok 2:
Następnie dodaj jajka, mleko, olej roślinny, masło. Dokładnie wymieszaj, aż będzie gładka.
Krok 3:
Pokrój banany w plasterki.
Krok 4:
Rozłóż banany na dnie formy.
Krok 5:
Wypełnij je ciastem na wierzchu. Rozłóż ciasto równomiernie na całej formie. Banany powinny być całkowicie pokryte.
Krok 6:
Włóż formę do piekarnika na 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 7:
W międzyczasie przygotuj lukier. Dodaj mleko, kakao, cukier i masło do małego rondla.
Krok 8:
Podpalamy, ciągle mieszając. Glazura powinna zgęstnieć. Zajmie to 3-4 minuty. Konsystencja stanie się jak śmietana.
Krok 9:
Rozłóż lukier na całej powierzchni ciasta.
Krok 10:
Na wierzchu możesz ozdobić czekoladą lub jagodami.
Krok 11:
To po prostu niezrównanie pyszne i najłatwiejsze do zrobienia ciasto na herbatę, którego kiedykolwiek próbowałam.
to ciasto upiekłam wielokrotnie, podbił mnie swoją prostotą, niesamowitym smakiem! Ciasto nazywa się specjalnym, ponieważ konsystencja ciasta nie przypomina znanego nam biszkoptu, ale ciasto smakuje niesamowicie, z jasnym aromatem Banana.
soczyste, wilgotne i bardzo smaczne ciasto z kwaśną śmietaną to wygrana - wygrana, aby przygotować pyszny deser. Ciasto na ciasto składa się z minimum produktów. Bogaty czekoladowy smak babeczki uzyskuje się dzięki dodaniu proszku kakaowego i kropli czekolady do ciasta. Miękisz ciasta jest umiarkowanie wilgotny i ma charakterystyczny bananowy smak i aromat. Z mlekiem-idealny! Okazuje się bardzo przewiewny, kruchy i dosłownie rozpływa się w ustach. Takie ciasto bananowe jest idealne i idealne na domowe przyjęcie herbaciane.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal / 100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal / 100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g