skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki. Wybrany śledź jest lepszy niż lekko solony, jeśli ryba jest bardziej słona, ilość masła lub sera będzie musiała zostać zwiększona. Waga ryby nie ma większego znaczenia. Do gotowania lepiej jest wziąć rybę z domowego solenia. Gotuj marchewki do miękkości i ostudź. Włóż masło do zamrażarki, aby łatwiej było zetrzeć. Ser topiony może mieć dowolną konsystencję.
Krok 2:
Spłucz tusze śledzia zimną wodą, osusz. Odetnij głowę i ogon. Odetnij brzuch i wyjmij wnętrze. Delikatnie wyodrębnij grzbiet i małe kości. Ostrym nożem pokrój filety śledziowe na bardzo małe kawałki. Złożyć pokrojone śledzie do głębokiej miski.
Krok 3:
Masło wcześniej umieszczone w zamrażarce, aby je zdobyć. Na grubej tarce zetrzyj masło i dodaj do miski do posiekanej ryby.
Krok 4:
Obierz wstępnie ugotowane i schłodzone marchewki. Na średniej lub drobnej tarce zetrzyj marchewki i dodaj do miski do wcześniej zmiażdżonych składników.
Krok 5:
Odpowiednią ilość roztopionego sera dodaj do miski. Jeśli ser jest gęstym brykietem, zetrzyj go również na grubej tarce. Masę dokładnie wymieszać. Jeśli to konieczne do smaku, można go dodać do soli, a także dodać czarny mielony pieprz. Jak na mój gust nie wymaga dodatkowych przypraw.
Krok 6:
"Pasta & quot; ze śledzia można podawać natychmiast po jego przygotowaniu. Stojąc w lodówce, staje się gęstszy, ale nadal dobrze rozprowadza się na chlebie. Taki makaron śledziowy jest piękny w duecie z tostowym brązowym chlebem. Aby uzyskać bardziej harmonijny smak, takie kanapki można posypać posiekanymi świeżymi ziołami lub zieloną cebulą.
do przygotowania pasty śledziowej można użyć innych składników-gotowanego jajka, musztardy, świeżych ziół, cebuli, innych gotowanych warzyw (buraki, ziemniaki). Ponadto, aby skrócić czas gotowania, takie przekąski można przygotować za pomocą maszynki do mięsa z dużym sitem. Nie zaleca się używania blendera do gotowania.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g