Pasta do chleba śledziowego

pyszna pachnąca pasta śledziowa do chleba. Ciekawa przekąska przygotowywana z minimum składników. Ale ta & quot; Pasta do smarowania & quot; na opiekanych kromkach chleba będzie wspaniałą przekąską w ciągu dnia, a także ozdobi każdy świąteczny stół.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 12 g
tłuszcze 67 % 26 g
węglowodany 3 % 1 g
248 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki. Wybrany śledź jest lepszy niż lekko solony, jeśli ryba jest bardziej słona, ilość masła lub sera będzie musiała zostać zwiększona. Waga ryby nie ma większego znaczenia. Do gotowania lepiej jest wziąć rybę z domowego solenia. Gotuj marchewki do miękkości i ostudź. Włóż masło do zamrażarki, aby łatwiej było zetrzeć. Ser topiony może mieć dowolną konsystencję.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Spłucz tusze śledzia zimną wodą, osusz. Odetnij głowę i ogon. Odetnij brzuch i wyjmij wnętrze. Delikatnie wyodrębnij grzbiet i małe kości. Ostrym nożem pokrój filety śledziowe na bardzo małe kawałki. Złożyć pokrojone śledzie do głębokiej miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Masło wcześniej umieszczone w zamrażarce, aby je zdobyć. Na grubej tarce zetrzyj masło i dodaj do miski do posiekanej ryby.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz wstępnie ugotowane i schłodzone marchewki. Na średniej lub drobnej tarce zetrzyj marchewki i dodaj do miski do wcześniej zmiażdżonych składników.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Odpowiednią ilość roztopionego sera dodaj do miski. Jeśli ser jest gęstym brykietem, zetrzyj go również na grubej tarce. Masę dokładnie wymieszać. Jeśli to konieczne do smaku, można go dodać do soli, a także dodać czarny mielony pieprz. Jak na mój gust nie wymaga dodatkowych przypraw.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    "Pasta & quot; ze śledzia można podawać natychmiast po jego przygotowaniu. Stojąc w lodówce, staje się gęstszy, ale nadal dobrze rozprowadza się na chlebie. Taki makaron śledziowy jest piękny w duecie z tostowym brązowym chlebem. Aby uzyskać bardziej harmonijny smak, takie kanapki można posypać posiekanymi świeżymi ziołami lub zieloną cebulą.

do przygotowania pasty śledziowej można użyć innych składników-gotowanego jajka, musztardy, świeżych ziół, cebuli, innych gotowanych warzyw (buraki, ziemniaki). Ponadto, aby skrócić czas gotowania, takie przekąski można przygotować za pomocą maszynki do mięsa z dużym sitem. Nie zaleca się używania blendera do gotowania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy