Sałatka z piklami i kiełbasą

ze zwykłych potraw, obfita przekąska, święto każdego dnia! Sałatka z piklami i kiełbasą to proste danie ze znanych i niedrogich składników. Może być podawany jako niezależne danie lub jako dodatek, sałatka zajmie godne miejsce na świątecznym stole.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 5 g
tłuszcze 40 % 10 g
węglowodany 40 % 10 g
148 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z piklami i kiełbasą? Przygotuj jedzenie. Wstępnie ugotuj ziemniaki. Jeśli ziemniaki zostaną z kolacji, to w porządku - sałatka nie pogorszy się. Mam pół wędzoną kiełbasę, ale będzie pyszna z szynką i carbonadą. Weź olej roślinny, którego smak lubisz. Wziąłem czerwoną cebulę sałatkową, możesz użyć zwykłej cebuli. Mam go mały, ale jeśli żarówka jest duża, weź połowę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj sos sałatkowy. Jak zrobić tankowanie? Weź natychmiast miskę, w której będziesz gotować sałatkę. Obierz cebulę sałatkową i drobno posiekaj. Napełnij go octem winnym. Wymieszaj, lekko ugniatając cebulę łyżką. Pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodaj posiekaną natkę pietruszki do cebuli, włóż musztardę zbożową i wlej olej roślinny. Dobrze wymieszaj dressing.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ugotuj ziemniaki. Jak gotować ziemniaki w mundurkach? Umieść czyste bulwy w garnku z zimną wodą i gotuj na dużym ogniu. Po ugotowaniu zmniejsz ogień. Gotuj ziemniaki przez około 25 minut na małym ogniu. Sprawdź gotowość ostrym nożem - powinien swobodnie przebijać bulwy. Odcedź wodę, ostrożnie obierz ziemniaki i pokrój w małe kostki. Dodaj go do dressingu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wrzuć ziemniaki z dressingiem i ostudź w salaterce. Odbywa się to tak, że ziemniaki są nasycone sosem i stają się bardziej aromatyczne. W przypadku ogórków kiszonych odetnij końcówki. Pokrój ogórki tak jak ziemniaki. Dodaj pokrojone ogórki do sałatki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Uwolnij kiełbasę z folii i pokrój w ten sam sposób — w kostkę. Dodaj posiekaną kiełbasę do sałatki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki w misce. W razie potrzeby do sałatki można dodać zmielony czarny pieprz, sól, chociaż dla mnie sól w sałatce wystarcza z kiełbasy i ogórków. Podawaj sałatkę po schłodzeniu w lodówce przez około godzinę. Smacznego!

sałatki ziemniaczane to danie kuchni europejskiej, najczęściej spotykane w kuchni niemieckiej. Głównymi składnikami takich sałatek (od razu jest to jasne z nazwy) są gotowane ziemniaki. Najlepiej gotować w skórce, aby zachować wszystkie przydatne substancje. Oprócz ziemniaków do sałatki dodaje się cebulę, ogórki kiszone, boczek, solone ryby itp.
uwielbiam sałatki ziemniaczane i często je gotuję, używając ich jako pełnego posiłku na lunch lub kolację. Same ziemniaki są zawsze w domu i można je uzupełnić wieloma produktami. Wydaje się, że jest to prosty przepis na sałatkę, a jego interpretacja jest ogromna. Dlatego eksperymentując ze składnikami, możesz za każdym razem przygotować dla siebie nową sałatkę.

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

warzywa korzeniowe najlepiej myć szczotką lub twardą gąbką pod bieżącą wodą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy