skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki. Aby przygotować ten przepis, lepiej nie brać kwaśnych, ale słodkich jabłek. Zamiast jabłek, zgodnie z Twoim gustem i pragnieniem. możesz użyć gruszek.
Krok 2:
Ubij jajko z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli, aż cukier całkowicie się rozpuści. W osobnej misce przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia ciasta. Zamiast proszku do pieczenia można użyć sody gaszonej octem.
Krok 3:
Połącz płynne i suche składniki ciasta i mieszaj, aż będzie gładkie, ciasto nie powinno być gęste, ale też niezbyt płynne, powinno lekko przylegać do rąk. Jabłka umyć, obrać, wyjąć rdzeń i pokroić najpierw na talerze, a następnie na małe kostki. Delikatnie wmieszaj jabłka do ciasta.
Krok 4:
Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i posmaruj olejem roślinnym. Zwilżonymi rękami w wodzie uformuj kulki średniej wielkości, połóż je na blasze do pieczenia i lekko dociśnij do góry. Z podanej liczby składników otrzymałem 13 średnich ciasteczek.
Krok 5:
Wysyłamy blachę do pieczenia z ciasteczkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 15-18 minut, aż wierzch lekko się zrumieni. Wyjmujemy wątrobę z piekarnika, całkowicie pozwalamy jej ostygnąć na blasze do pieczenia i podajemy do herbaty.
Krok 6:
Ciasteczka jabłkowe na kwaśnej śmietanie są gotowe! Musisz pozwolić mu ostygnąć i podawać schłodzone do herbaty lub kawy. Smacznego!
pieczenie na kwaśnej śmietanie to jeden z moich ulubionych produktów mącznych-babeczki, manniki, ciasteczka, ciasta wielkanocne - dodajemy miękkość do wszystkich tych wyrobów cukierniczych. delikatność i soczystość. Dziś chcę zwrócić uwagę na przepis na robienie ciastek jabłkowych na kwaśnej śmietanie-soczystych i pożywnych. Te ciasteczka można przygotować z dowolnymi owocami i jagodami, które podczas pieczenia nie wydzielają dużo wilgoci, ale w okresie dojrzewania dojrzałych i aromatycznych jabłek ten przepis jest jednym z moich ulubionych. Pamiętaj, że pieczenie na kwaśnej śmietanie jest również bardzo przydatne, gotuj dla zdrowia, mam nadzieję, że spodoba ci się mój przepis.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g