paszteciki na serwatce z kapustą i jajkiem

ciasto jest bardzo puszyste, a nadzienie jest niesamowicie smaczne. Moim zdaniem ten przepis jest interesujący ze względu na niezwykle smaczne nadzienie, które moim zdaniem spodoba się wielu miłośnikom ciast. Ciasto jest również po prostu pyszne według tego przepisu!
Swietłana JestemAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 22 % 11 g
węglowodany 66 % 33 g
256 kcal
IG: 9 / 0 / 91

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Uformuj gotowe ciasto w kulki wielkości jaja kurzego, pozwól im nie wyrosnąć i rozwałkuj na tortille.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż nadzienie na zwiniętych ciastach i uformuj placki. Kładziemy na blasze do pieczenia uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym. Dajemy parzyć ciasta przez 15 minut. Posmaruj pędzelkiem ubitym jajkiem i wyślij do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 C przez 20-25 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż gotowe placki na talerzu.

wymieszaj wszystkie składniki, zagniataj ciasto, dokładnie ugniatając ręką, aż zacznie odrywać się od rąk i boków naczynia, w którym je ugniatasz (mam dużą patelnię). Zagniataj ciasto przez co najmniej 10 minut. Następnie przykryj pokrywką i umieść w ciepłym miejscu. Zwykle przykrywam dużym ręcznikiem. Gdy ciasto rośnie (zajmuje około 1 godziny), można z niego zrobić ciasta. Podczas pracy z ciastem drożdżowym jest jedno zastrzeżenie - nie toleruje przeciągów, więc podczas pracy z ciastem musisz zamknąć wszystkie okna lub okna. Jeśli chodzi o nadzienie, kapustę kładziemy na rozgrzanej głębokiej patelni, napełniamy świeżym mlekiem krowim, dodajemy masło, dodajemy,przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu, aż mleko się rozpuści. Koniecznie ostudź kapustę, dodaj posiekane drobno ugotowane jajka. Nadzienie jest gotowe! To nadzienie jest mało kto wie, z mojego kręgu znajomych nie jest znane nikomu. Dlatego myślę, że dzieląc się tym przepisem, zaskocz więcej osób, które lubią delektować się produktami z ciasta drożdżowego! To niezwykle smaczne nadzienie będzie służyć również do pieczenia ciast. Po uformowaniu placków, ułożeniu ich na wstępnie natłuszczonej blasze do pieczenia, należy odczekać 15 minut, aż placki wzrosną i zwiększą objętość. Następnie delikatnie posmaruj każdy placek pędzlem, uprzednio ubitym jajkiem. Wysyłamy piekarnik do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Połóż gotowe ciasta na ręczniku kuchennym, aby całkowicie ostygły. Możesz posmarować każdy gotowy placek słodką wodą, aby nadać im niepowtarzalny połysk. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g

Podobne przepisy