skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Uformuj gotowe ciasto w kulki wielkości jaja kurzego, pozwól im nie wyrosnąć i rozwałkuj na tortille.
Krok 2:
Rozłóż nadzienie na zwiniętych ciastach i uformuj placki. Kładziemy na blasze do pieczenia uprzednio nasmarowanej olejem roślinnym. Dajemy parzyć ciasta przez 15 minut. Posmaruj pędzelkiem ubitym jajkiem i wyślij do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 C przez 20-25 minut.
Krok 3:
Połóż gotowe placki na talerzu.
wymieszaj wszystkie składniki, zagniataj ciasto, dokładnie ugniatając ręką, aż zacznie odrywać się od rąk i boków naczynia, w którym je ugniatasz (mam dużą patelnię). Zagniataj ciasto przez co najmniej 10 minut. Następnie przykryj pokrywką i umieść w ciepłym miejscu. Zwykle przykrywam dużym ręcznikiem. Gdy ciasto rośnie (zajmuje około 1 godziny), można z niego zrobić ciasta. Podczas pracy z ciastem drożdżowym jest jedno zastrzeżenie - nie toleruje przeciągów, więc podczas pracy z ciastem musisz zamknąć wszystkie okna lub okna. Jeśli chodzi o nadzienie, kapustę kładziemy na rozgrzanej głębokiej patelni, napełniamy świeżym mlekiem krowim, dodajemy masło, dodajemy,przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu, aż mleko się rozpuści. Koniecznie ostudź kapustę, dodaj posiekane drobno ugotowane jajka. Nadzienie jest gotowe! To nadzienie jest mało kto wie, z mojego kręgu znajomych nie jest znane nikomu. Dlatego myślę, że dzieląc się tym przepisem, zaskocz więcej osób, które lubią delektować się produktami z ciasta drożdżowego! To niezwykle smaczne nadzienie będzie służyć również do pieczenia ciast. Po uformowaniu placków, ułożeniu ich na wstępnie natłuszczonej blasze do pieczenia, należy odczekać 15 minut, aż placki wzrosną i zwiększą objętość. Następnie delikatnie posmaruj każdy placek pędzlem, uprzednio ubitym jajkiem. Wysyłamy piekarnik do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Połóż gotowe ciasta na ręczniku kuchennym, aby całkowicie ostygły. Możesz posmarować każdy gotowy placek słodką wodą, aby nadać im niepowtarzalny połysk. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Serum - 31 kcal/100g