skład / składniki
metoda gotowania
1. Biały lukier.
w małym rondlu prawie zagotuj ciężką śmietanę i polej nią białą czekoladę, połamaną na kawałki. Przykryj mieszaninę pokrywką i pozostaw na 5 minut, aby czekolada się rozpuściła. Mieszaj, aż będzie gładka i wstaw do lodówki na 3-4 godziny. Gdy lukier wystarczająco ostygnie, ubij go mikserem na średniej prędkości przez około 10 minut. Dodaj trochę cukru pudru i ponownie ubij.
2. Biszkopt kokosowy.
włącz piekarnik na 180 stopni Celsjusza.
przygotuj 3 okrągłe kształty o średnicy 18-20 cm.
w misce miksera elektrycznego ubij białka na bąbelkową pianę. Dodaj skoncentrowany syrop kokosowy, ekstrakt waniliowy i mleko. Ponownie ubij mikserem.
w osobnej misce przesiej mąkę pszenną i migdałową, dodaj cukier, proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj wszystkie suche składniki. Dodaj masło pokrojone na małe kawałki i wlej mleko kokosowe. Ponownie wymieszaj, ubij mikserem na średniej prędkości.
w trzech etapach wlej mieszankę jajeczną do suchych potraw i ubij mikserem, aż będzie gładka.
ciasto wlać równomiernie do 3 foremek i piec w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut do całkowitego ugotowania (sprawdzić drewnianym szpikulcem).
3. Krem malinowy.
w łaźni wodnej ubij białka z cukrem, aż te ostatnie całkowicie się rozpuszczą. Ubijaj, aż mieszanina stanie się biała.
Przenieś mieszaninę jajek do miski miksera stojącego lub robota kuchennego i ubijaj, aż będzie gęsta, błyszcząca, około 15 minut. Następnie schłodzić mieszaninę i dodać masło pokrojone w kostkę. Ubij gęstą śmietanę.
Maliny opłucz, osusz i ubij w blenderze. Przetrzyj przez sito, oddzielając puree malinowe od nasion. Dodaj puree malinowe do śmietany i wymieszaj blenderem.
4. Złożyć ciasto.
schłodzone ciasta posmaruj każdym kremem malinowym i włóż do lodówki.
5. Beza.
Maliny opłucz, osusz i puree, jak w powyższym akapicie.
włącz piekarnik na 100 stopni Celsjusza.
białka umieścić w czystej i suchej misce miksera stojącego i ubić na stabilne szczyty. Następnie stopniowo wprowadzaj cukier puder, nie przestając ubijać. Przełóż puree malinowe do miski i ponownie ubij. Dodaj kilka kropli barwnika spożywczego i wymieszaj.
przenieś powstałą masę do torby do gotowania i umieść krople bezy na blasze wyłożonej pergaminem. Włóż do piekarnika i piecz przez około 45 minut, aż będzie chrupiący.
6. Udekoruj ciasto.
przykryj górne ciasto i boki ciasta białym lukrem, wygładź szpatułką, aby uzyskać gładkość. Przed podaniem (aby się nie zamoczyły!) udekoruj ciasto bezami malinowymi.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g