skład / składniki
metoda gotowania
1. Włącz piekarnik na 180 stopni & nbsp; Celsjusza.
2. Przygotuj dwie okrągłe dzielone formy o średnicy 20 cm, jeśli w gospodarstwie nie ma dwóch form, będziesz musiał kolejno piec ciasta. Przykryj spód formy i boki pergaminem, wstępnie przyciętym do odpowiedniego rozmiaru.
3. Przygotuj ciasto na ciasto.
aby to zrobić, przesiej mąkę do osobnej czystej i suchej miski. Dodaj proszek do pieczenia i trochę soli.
w misce miksera elektrycznego ubij białka z mlekiem na puszystą pianę.
ubij masło o miękkiej konsystencji mikserem na średniej prędkości, aż będzie kremowe. Dodaj cukier, wlej ekstrakt waniliowy i ponownie ubij masę maślaną, aż będzie gładka.
wymieszaj wszystkie trzy składniki ciasta w kilku etapach. Ponownie ubij ciasto mikserem na średniej prędkości.
4. Podziel ciasto na dwie równe części i piecz ciasta w rozgrzanym piekarniku przez 25-30 minut każda. Gotowość do sprawdzenia za pomocą wykałaczki.
oddziel gotowe ciasta ostrym nożem od ścian formy i odwróć na stół. Wyjmij ciasto z formy i usuń pergamin.
5. Przygotuj puree malinowe i lukier do ciasta.
mrożone maliny należy wcześniej wyjąć z zamrażarki i rozmrozić w temperaturze pokojowej. Odcedź nadmiar wody i zmiel jagody na puree w blenderze. Przecier malinowy przełożyć na drobne sito i odcedzić z nasion. Dodaj ekstrakt waniliowy do puree malinowego i dobrze wymieszaj.
masło o miękkiej konsystencji, ser śmietankowy i odrobina soli ubij mikserem, aż będzie gładkie. Dodaj cukier puder i ponownie ubij mikserem, aby uzyskać gładką, błyszczącą śmietanę.
6. Złożyć ciasto.
rozłóż dolne ciasto puree malinowym. Połóż kolejne ciasto na wierzchu i posmaruj cienką warstwą kremowego lukru.
włóż ciasto i lukier śmietanowy do lodówki na pół godziny, aby krem był gęstszy i bardziej plastyczny.
następnie przenieś lukier do strzykawki cukierniczej, wybierz dyszę z końcówką gwiazdy i udekoruj górę i boki ciasta kręconymi elementami w kształcie przypominającym róże. Udekoruj wierzch ciasta całymi malinami.
ciasto schłodzić przez 5-6 godzin przed podaniem, aby namoczyć.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g