najprostsza Pizza na bochenku z pomidorami i salami

ta pyszna pizza może być przygotowana na herbatę, piwo i tak dalej. Bardzo łatwy do przygotowania przepis na pyszną pizzę!
Nicolas_BlogAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 6 g
tłuszcze 5 % 2 g
węglowodany 82 % 36 g
199 kcal
IG: 3 / 0 / 97

metoda gotowania

Czas gotowania: 25 min

i tak na początek warto przygotować pyszny i lekko pikantny sos)
1) drobno posiekaj czosnek i przenieś go na głęboki, ale mały talerz.
(w którym zrobisz SOS)
2) Następnie dodaj dwie łyżeczki kwaśnej śmietany do tego samego talerza (osobiście dodałem pięć), dodaj też dwie łyżeczki keczupu i oczywiście sól i pieprz!
3) i dalej wszystko bardzo dobrze wymieszaj. A po wymieszaniu Usuń sos na bok i pozwól mu się zaparzyć!
Uwaga.
osobiście SOS okazał się ostry ze względu na ostry keczup. Możesz nie robić ostrego sosu! Dodaj wszystko do swojego gustu!
a teraz zacznijmy przygotowywać nadzienie do pizzy!
1) przede wszystkim warto pokroić ogórki kiszone na pierścienie (lub półpierścienie), a także zamiast ogórków kiszonych można użyć lekko solonych ogórków i pokroić je w ten sam sposób!
2) następnie pokrój salami na pół pierścienia. Możesz także użyć dowolnej kiełbasy. Na przykład szynka, kiełbasa doktorska i tak dalej!
3) następnie robimy to! Tryb pomidora na pół, a następnie na pół pierścienia. A dopiero potem te półpierścienie, tryb ponownie na pół, więc byłyby dwa plasterki.
(najlepiej pokroić pomidory na cieńsze, u mnie wyszło lekko grube)
4) Następnie warto zetrzeć ser na grubej tarce!!
wszystkie posiekane składniki należy przenieść na duży talerz.
5) Następnie warto pokroić sam Bochenek! Kroimy go dokładnie tak samo, jak na kanapki!
a oto najbardziej podstawowa rzecz, po przygotowaniu całego nadzienia robimy to!!!
1) na kromce chleba posmaruj łyżeczką trochę sosu, a następnie ułóż ogórki kiszone (lub lekko solone), po ułożeniu salami, po ułożeniu plasterków pomidora, a na końcu posyp serem.
2) przenosimy na protvin i wysyłamy do przygotowanego piekarnika w 180 C, przez 10 15 minut. Aż ser się rozpuści! Wyjmujemy i jemy)
Uwaga, w tym przepisie możesz zastąpić niektóre składniki według własnego gustu!!!
podobnie, zamiast bochenka, możesz użyć chleba tostowego lub czarnego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Salami - 568   kcal/100g
  • Baton - 273   kcal/100g

Podobne przepisy